Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Suđenje Zoranu Marjanoviću (41), optuženom za teško ubistvo supruge i pevačice Jelene Krsmanović Marjanović (33), nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu, veštačenjem povreda koje je ubijena zadobila u napadu.

Na današnjem pretresu, saslušan je veštak i bivši ministar Zoran Stanković, povodom povreda koje je Marjanovićeva zadobila, međutim on sa sigurnošću nije mogao da tvrdi, da li je pevačicu ubilo više napadača ili samo jedan.

„Povrede imaju elemente, zaživosti, odnosno nastale su dok je bila živa. Žrtva je zadobila trojne povrede, od kojih je osam na glavi ključnih, odnosno usled kojih je nastupila smrt. Sem pomenutih povreda bilo je i lakih poput, oguljotina, ogrebotina i modrica. Takođe na telu žtve uočene su i odbrambene povrede, pokušala je da se brani desnom šakom. Smrt kod žrtve je nastupila od povreda koje su izazvale nagnječenje moždanog tkiva i polomilo joj lobanju“, rekao je veštak Stanković.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Kako je on rekao Marjanovićeva je ubijena na istom mestu gde je i pronađena u kanalu na nasipu u Borči. Veštak to zaključuje na osnovu toga što su u plućima žrtve pronađene grančice i mulj iz kanala.

Stanković je odgovarajući na pitanja advokata odbrane rekao da ne može da tvrdi da je bio samo jedan napadač, odnosno da ne isključuje mogućnost, da ih je bilo više.

„Žrtva je ubijena na surov i monstruozan način, i po povredama može da se tvrdi da je počinilac imao jake i negativne emocije prema žrtvi. Na to ukazuje više povreda koje je načinio, jer je ona sa svakom povredom trpila sve veći i veći intenzitet bola“, dodao je veštak.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Veštak je i dodao da je telo u vodi na kanalu nasipa bilo najmanje pet, šest sati, a najviše od 10 pa nadalje.

„Ne mogu da tvrdim da je bilo jedno ili više oružja, kojim je načinjen zločin. Ali po povredama, oruže je imalo oštar i tup deo“, rekao je Stanković