Foto: Birn

Policijski službenik iz Crne Gore Ljubo Milović, koji se trenutno nalazi u bekstvu, mesecima je komentarisao bezbednosne službe Srbije i Crne Gore putem aplikacije "Skaj" zajedno sa rođakom Milošem Božovićem, a u jednoj od poruka konstatuju kako brat predsednika Srbije Andrej Vučić i kontroverzni biznismen Zvonko Veselinović "drže sve konce u svojim rukama", objavile su "Vijesti".

„Nevolja je napao Zvonka. I sad Zvonko bi da ga riješi… Zvonko je igrao preko Andreja da se makne Nevolja i Marko (Miljković), a da dođe onaj što visi sa malim žvaljovim sinom, onaj Rošavi“, kaže Božović u jednoj od Skaj poruka koje su u današnjem izdanju objavile „Vijesti“.

Crnogorski policajac Ljubo Milović, podsećanja radi, u Srbiji je optužen da je vođa kriminalne grupe koja je švercovala drogu iz Ekvadora u zemlje Evrope, a slovi za osobu blisku kavčanima i narko-bosu Darku Šarić. Za njega su, prema tvrdnjama srpskog tužilaštva, radili supružnici Dušica i Daniel Jovanović, inače pripadnica Bezbednosno informativne agencije i službenik Uprave kriminalističke policije.

Oni su optuženi da su u Srbiju i Crnu Gori unosili novac stečen kriminalnim putem. Milović je na „Skaju“ imalo nadimak Oficir i Zli poručnik i razmenio je sa kriminalcima na desetine hiljada poruka.

Osoba koju u „Skaj“ poruci oslovljavaju sa „Rošavi“ je Aleksandar Vidojević, huligan koji se ranije blisko sarađivao sa optuženim Belivukom, a poslednji put u javnosti je viđen kada je predvodio aktiviste i simpatizere Srpske napredne stranke koji su prisustvovali konvenciji u beogradskoj Štark Areni krajem prošle godine. Na jednoj od fotografija Aca Rošavi se nalazi u društvu generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića.

Foto:Nova.rs

Inače, ovo nije prvi put da se Belivuk i Veselinović pominju zajedno. Belivuk je ranije tokom postupka koji se protiv njegove grupe vodi za sedam ubistva, izjavio je da su on, Zvonko Veselinović i Aleksandar Stanković (ubijeni navijač) poslali momke da ruše u Hercegovačkoj ulici.

„Mi smo tokom noći poslali grupu mladića, jednu mi, jednu Zvonko (Veselinović prim.aut), da se sruši Savamala. Rečeno nam je da nijednom našem članu neće biti ništa i da je za sve zadužen Veselin Milić“, rekao je Belivuk.

Napomena: U prvobitnoj verziji teksta objavili smo greškom da je osoba sa kojom policajac Ljubo Milović komunicira Milo Božović, bivši gradonačelnik Budve koju smo ispravili. U međuvremenu, redakciji portala Nova.rs javio se advokat Mila Božovića, čije regaovanje prenosimo u celosti:

„U materijalima koje smo kao odbrana dobili od suda jasno se vidi da komunikacija Mila Božovića i Ljuba Milovića ne postoji – čak ni po tvrdnji tužilaštva a posebno ne u pogledu i citatu koji ste naveli. Dakle, gospodin Milo Božović nikada nije komunicirao sa Ljubom Milovićem na opisani način, a posebno ne o ličnostima koje navodite u svom tekstu.

Priroda njihovog odnosa (Ljuba Milovića i Mila Božovića) je bila posve drugačija i neprijateljska, o čemu smo na ročištu za kontrolu optužnice sudskom veću dana 19.01.2024. godine predali više od 20 dokumenata, a o čemu je i sam Gospodin Božović veoma jasno i dokumentovano govorio.

Prema tome ne znam da li se i o kom „Božoviću“ radi, ali to svakako nije gospodin Milo Božović, moj klijent.

Stoga molim da kontaktirate svoj izvor i uklonite klevetničke, netačne i neproverene informacije iz navedenog teksta odmah po prijemu ovog demantija.

Molim da ovaj zahtev objavite unutar spornog teksta a nakon ispravke istog, bez bilo kakvih intervencija.

Bonus video: Hapšenje osumnjičenih za bacanje bombi na kuće porodice Kosmajac

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar