Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Veljko Belivuk, vođa grupe kojoj se sudi za sedam teških ubistava, otmice, mučenje, silovanje, prodaju droge i nedozvoljeno držanje oružja ima novog branioca u svom advokatskom timu, prenosi N1.

Reč je o advokatu Đorđu Tomiću, koji je branilac Dejana Lazarevića, nekadašnjeg glavnog advokata 12 članova Belivukovog klana, prenosi N1.

Tomić brani Lazarevića u postupku koji se vodi protiv njega, Darka Šarića i još 13 osoba za planiranje ubistva i diskreditaciju svedoka saradnika i niz drugih krivičnih dela.

Na današnjem ročištu u ovom predmetu kada je predsednica sudskog veća prozivala ko je sve prisutan od okrivljenih i njihovih branilaca, prozvala je Veljka Belivuka i njegove advokate Nikolu Jerkovića, Dragana Malovića i Đorđa Tomića. Svi su bili prisutni, osim advokata Tomića.

Pozvali smo advokata Đorđa Tomića da proverimo od kog trenutka tačno je branilac Veljka Belivuka, međutim on nije odgovorio na poziv N1.

Inače, advokat Dejan Lazarević je zajedno sa Šarićem uhapšen 14. aprila 2022. godine u međunarodnoj policijskoj akciji, kao član Šarićeve organizovane kriminalne grupe.

Do dana hapšenja Lazarević je bio glavni advokat Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još desetak drugih optuženih pripadnika Belivukovog klana, kojima se sudi za najteža krivična dela.

Upravo u tom postupku okrivljeni saradnik Srđan Lalić je tokom svog svedočenja rekao je da je advokat Dejan Lazarević Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću dao na raspolaganje svoju kuću u Lisičjem potoku, da je Miljković plaćao sve dažbine za tu kuću, da su se viđali sa njim na ručkovima i sastancima kao i da im je dojavljivao da se sprema hapšenje čitave grupe. Prema navodima tužilaštva, Belivukov klan je oteo i ubio Nikolu Mitića. Saradnik Lalić je tvrdio i da je baš Lazarević zaslužan za to što su snimci te otmice sa nadoznih kamera obrisani, jer je Mitić otet na Dedinju u komšiluku Dejana Lazarevića.

Podsetimo, advokat Dejan Lazarević, od dana kada je uhapšen prošle godine proveo je deset meseci u pritvoru. Apelacioni sud mu je polovinom februara ove godine ukinuo pritvor i odredio blažu meru zabrane napuštanja stana uz nošenje nanogice.

Kako je Tužilaštvo za organizovani kriminal navelo u optužnici Darko Šarić je napravio plan sa svojim saradnicima da se iz „bezobzirne osvete“ ubije Nebojša Joksović, svedok saradnik u postupku protiv Šarića za šverc 5,7 tona kokaina.

Kako u tome nisu uspeli, Šarić je naložio diskreditaciju Joksovića, kako bi na taj način izgubio status svedoka saradnika. Sve to je Šarić, dok je bio u pritvoru, sa svojim advokatom Dejanom Lazarevićem i drugim saradnicima dogovarao u porukama kroz Skaj aplikaciju, za zaštićenu komunikaciju, na kriptovanom telefonu. To je otvorilo i pitanje, koje je do danas bez odgovora, kako je Darko Šarić mogao da koristi telefon dok je boravio u pritvoru u zgradi Specijalnog suda.

Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i druge optužene, koje je zastupao ranije Dejan Lazarević, sada brane advokati Nikola Jerković i Dragan Malović.

BONUS VIDEO: Suđenje Belivuku i novi okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar