Foto: Printscreen/YouTube/Pancevo RTV

Milošu Đ. iz Pančeva koji je juče priveden zbog sumnje da je povezan sa navijačkom grupom Veljka Belivuka u trenutku dok je sedeo u punom restoranu sa svojim stanodavcem, tužiocem Tomom Zorićem i njegovom koleginicom Milicom Ljubičić, nije određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, već je odmah pušten na slobodu. Za to vreme, dvoje državnih tužilaca provučeno je kroz živo blato, a uprkos izvinjenjima policije "na neprijatnostima", šteta koju su i danas prorežimske televizije nastavile da nanose njihovom ugledu, položaju i profesiji, nemerljiv je.

„Saradnik Velje Nevolje uhapšen u društvu dvoje tužilaca“ bio je naslov koji su juče po podne ispalili gotovo istovremeno, svi prorežimski mediji, da bi iste večeri ova vest bila udarna na svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Ispostavilo se da je „Belivukov saradnik“ Miloš Đ. podstanar zamenika republičkog tužioca Tome Zorića, koji mu poslednjih pola godine izdaje stan svoje majke u Pančevu.

Tužilac Zorić je u izjavi za portal Nova.rs odmah nakon incidenta pojasnio da se sa Milošem Đ. našao kako bi mu predao novac za kiriju i račune.

Pročitajte još:

„Našli smo se u restoranu “Vetrenjača” u Pančevu, reč je o mladiću koji oko šest meseci iznajmljuje stan, a koji je u vlasništvu moje majke. Moja saradnica i ja smo se danas našli sa njim, kako bih ja preuzeo račune i kiriju od njega. Ne znam čime se bavi, niti o čemu se radi, reč je o mladiću fudbaleru. Ostalo zaista ne znam”, kazao je juče Zorić za Nova.rs i  dodo da su ga uznemirili navodi u medijima.

Zorićeva izjava odmah je dočekana „na nož“, a znatan deo javnosti počeo je da mu spočitava kako je moguće da nije znao čime mu se bavi podstanar. Diskusija o tome se nastavila i jutros, a ugled dvoje tužilaca sponatano je blaćen u nastavcima od strane istih onih koji su „zaboravili“ da prenesu (ili je nisu ni dobili) informaciju da „Belivukovom saradniku“ i Zorićevom podstanaru nije čak ni određeno zadržavanje od 48 sati, već da je ubrzo nakon privođenja iz restorana pušten na slobodu.

Kako za portal Nova.rs kaže dobro obavešten izvor, vest o događaju iz kafane „Vetrenjača“ završila je u prorežimskim tabloidima kroz nekoliko minuta, iako su se policajci prethodno izvinili tužiocima zbog neprijatnosti.

„Tužioci Zorić i Ljubičić veoma su uznemireni zbog svega što se desilo, posebno što s pomenutim mladićem nemaju nikakve veze, a zajedno s njim su uvučeni u priču o ozloglašenoj huliganskoj grupi. Kako je moguće da neko ko je kroz nekoliko minuta od hapšenja označen kao saradnik nekog kriminalca, a potom istog dana bude pušten na slobodu bez ikakvog zadržavanja, pitanje je na koje treba da odgovori policija“, kaže naš sagovornik i dodaje da čitava ova akcija, praćena medijskim natpisima, otvara novo pitanje – ko je zapravo i zašto bio meta ove akcije?

#related-news_1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare