Foto: Shutterstock

Poznati prevarant Veljko Baroš, poznatiji kao Velja Pečenjara, o čijim lukavim prevarama na benzinskim pumpama je portal Nova.rs u više navrata pisao, u proteklih sedam dana prevario je još dve osobe. Kako su nam njegove najnovije žrtve ispričale, obe ih je presreo na benzinskim pumpama u blizini beogradskog aerodroma "Nikola Tesla".

Prva bura u javnosti podigla se prošlog meseca kada je portal Nova.rs objavio više razgovora sa žrtvama Velje Pečenjare. Svi oni ispričali su nam da im je nepoznati muškarac u luksuznom automobilu prilazio na benzinskim pumpama u okolini Beograda, najčešće kod aerodoroma i tražio po nekoliko hiljada dinara za gorivo. Nakon uverljive priče, zauzvrat bi davao svoj broj telefon i obećanje da će novac vratiti za nekoliko dana te da će, u znak zahvalnosti, častiti pečenje, odvesti u svoju vikendicu i slično.

Pročitajte još:

Nakon toga, Velja Pečenjara bi prestao da se javlja na telefon ili bi jednostavno odbijao pozive svojih žrtava.

„Rekao nam je da dolazi na proslavu u naš kraj“

Nakon što je se javnost upoznala sa zlodelima ovog prevaranta, učinilo se kao da se nakratko primirio, a nekolicini oštećenih je čak i vratio novac. Međutim, redakciji portala Nova.rs javile su se dve osobe prevarene u proteklih nedelju dana.

Foto:Shutterstock

„U subotu 28.10. na benzinskoj pumpi prišao nam je dotični gospodin u džipu „BMW“ i pitao nas odakle smo. Odmah je počeo priču da je zaboravio karticu i da mu je potrebno par litara goriva. Kada smo mu rekli da smo iz Bjeljine, rekao nam je da dolazi na proslavu u jedno etno-selo u okolini i da će tada vratiti pare i odužiti se“, priča žena iz Republike Srpske.

Kao po starom dobrom običaju, Velja Pečenjara tražio je broj telefona svojim žrtvama, koje bi odmah pozvao da im ostane njegov broj. Svrha takvog poteza uglavnom je da bi obećanje da će vratiti novac bilo što uverljivije.

Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/

„Kako nismo imali dinare, ponudila sam da mu platim gorivo karticom što sam i uradila. Pitao me da li može da natoči za 3.000 dinara, na šta sam ja odgovorila potvrdno. Sipao je gorivo i otišao, suprug je posle video da ga je on zaista i pozvao“, objašnjava žena.

Velja Pečenjara nije im se više javljao, a prevarena žena kaže da to nije ni očekivala jer je sve izgledalo previše čudno, a prevarantovo ponašanje je bilo neuobičajeno.

„Želeli bismo da on odgovara, pridružili bi se terećenju. Ne zbog povraćaja novca, nego zbog principa jer neko neće dobiri taj novac, a potreban mu je. Verujem da postoje snimci, kao i trag da sam platila pošto je plaćeno karticom. Kamera je uhvatila sigurno njega dok je točio“, završila je žena.

Foto: Shutterstock

Još jedan čitalac javio se portalu Nova.rs koji je rekao da je 24. oktobra Velja Pečenjara ostvario kontakt sa njim na pumpi posle aerodorma i istakao da prevarant radi „punom parom“ iako je njegova šema za prevaru odavno izašla na videlo.

Redakciji portala Nova.rs rečeno je nezvanično pre oko mesec dana da su oni upoznati sa ovim slučajem i da je rad policije u toku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare