Foto: Printscreen MUP Srbija/video/Ilustracija

U tri odvojene akcije koje su sprovedene u više gradova u Srbiji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa posebnim odeljenjima za suzbijanje korupcije viših javnih tužilaštava u Nišu i Kraljevu, uhapsili su šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela zloupotreba položaja odgovornog lica, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i prevara u obavljanju privredne delatnosti i na ovaj način prisvojili protivpravnu imovinsku korist od više od 54 miliona dinara.

Uhapšen je D. S. (54) koji se sumnjiči da je kao odgovorno lice „DE Šped“ doo iz Kragujevca, novac dobijen od uvoznika koji je bio namenjen za plaćanje PDV-a za robu i carinske dažbine Upravi carina, zloupotrebio u lične svrhe i za potrebe svog špediterskog preduzeća.

Odgovorna lica preduzeća „Pamax trgovina doo“ iz Niša, „Bin Commerce doo“ iz Beograda – ogranak Kruševac, „ADR Protecta Aqua doo“ iz Alibunara, M. P. (49), B. C. (51), A.B. (42), kao i V. V. (69), izvršni direktor firme „Patenting doo“ iz Beograda, uhapšeni su zbog sumnje da su suprotno Zakonu o zaštiti konkurencije neposredno odredili visinu ponude u postupku javne nabavke i uticali na odluku o izboru najboljeg ponuđača.

Pročitajte još:

Takođe, sumnja se da su uhapšeni M. P. i M. S. (33), zaposlen u preduzeću „Pamax trgovina doo“, lažirali podatke o količinama isporučene robe dovodeći u zabludu naručioca o stvarnoj količini robe koja mu se isporučuje, pričinjavajući mu na taj način štetu u razlici stvarno isporučenih i fakturisanih količina robe.

D. S., M. P., B. C., V. V., A. B. i M. S. će u zakonom predviđenom roku biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Kontinuiranim akcijama suzbijanja korupcije koje se sprovode na teritoriji Republike Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova doprinosi povećanju poverenja u pravnu sigurnost svih građana.

BONUS VIDEO: Akcija MUP – hapšenje na Voždovcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar