Foto:Screenshot/Twitter/@cptStarbak

Večeras oko 22 časa izbio je veliki požar u preduzeću za proizvodnju nameštaja "Samedi" u okolini Valjeva. Vatrogasci se i dalje bore da ga obuzdaju, javljaju kolubarske.rs.

U gašenju požara učestvuje trideset vatrogasaca Vatrogasno spasilačke čete Valjevo sa osam vatrogasnih vozila. Prema prvim informacijama sa terena požar je velikih razmera, vatra je zahvatila nekoliko proizvodnih hala, a u pomoć su priskočili vatrogasci i vozila valjevskog „Krušika“, kao i vozila komunalnih preduzeća Vidrak i Vodovod, pišu kolubarske.rs.

Početkom januara 2015. godine u preduzeću „Samedi“ tri radnika su povređena u eksploziji kotla za parno grejanje jačine nekoliko hiljada kalorija koji zagreva dve hale u kojima se proizvode stolice. Od siline eksplozije srušen je deo zida jedne od hala, koji je pao na trojicu radnika koji su se nalazili u susednoj prostoriji.

Proizvodni pogon „Samedija“ do pre sedam godina se nalazio u centru grada, posle čega je celokupna proizvodnja preseljena u Industrijsku zonu u Goriću, u halu površine oko 11.000 kvadrata.

Izvor: Kolubarske.rs

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar