Podeli
Foto: Nemanja Jovanović / Nova.rs

U Osnovnoj školi "Sveti Sava" u selu Bačina nedaleko od Varvarina rano jutros je izbio požar u kome je izgorela školska biblioteka sa skoro četiri hiljade knjiga, dok su učionice na spratu škole znatno oštećene.

U Osnovnoj školi “Sveti Sava” u selu Bačina nedaleko od Varvarina rano jutros je izbio požar u kome je izgorela školska biblioteka sa skoro četiri hiljade knjiga, dok su učionice na spratu škole znatno oštećene.

U kruševačkoj policiji agenciji Beta je potvrđeno da je požar u toj školi izbio jutros oko četiri sata te da su dve osobe, stare 22 i 24 godine, privedena kao osumnjičena za izazivanje požara, a da će o njihovom zadržavanju odlučiti kruševačko Osnovno javno tužilaštvo.

Direktorka škole u Bačini Svetlana Pejčić rekla je da je danas trebalo da bude urađen tehnički prijem nakon kompletne rekonstrukcije škole, koju je finansirala Kancelarija za javna ulaganja, a da sada, umesto toga, nadležni procenjuju štetu.

“Cela biblioteka je izgorela, imali smo fond od više od tri i po hiljade knjiga, učionice na spratu su uništene. U školi je od prošlog oktobra rađena rekonstrukcija, menjana stolarija, rađena hidroizolacija i instalacije, sve je bilo okrečeno”, podseća ona.

Osnovnu školu u Bačini pohađa oko 170 đaka.

Komentari

Vaš komentar