Foto: Printscreen N1/Video

Studenti su se vratili u Studentski dom kod tehničkih fakulteta u Nišu, posle požara koji je izbio u jednoj od soba, rekao je direktor Studentskog centra u Nišu Rade Rajković.

On je rekao da Studentski dom normalno funkcioniše, a da su se studenti vratili u svoje sobe još sinoć.

„Pre povratka oko 300 studenata paviljon je kompletno očišćen, a prethodno su vatrogasna služba i protivpožarna policija odobrile ponovni ulazak u zgradu“, kazao je Rajković za agenciju Beta.

Rekao je da je juče u požaru potpuno izgorela jedna soba, a da je zajednička prostorija sa čajnom kuhinjom „delimično izgorela“.

Naveo je i da je „definitivno utvrđeno da je uzrok požara laptop koji je bio uključen u struju“.

„Zapalio se ili on ili punjač. Bio je bez baterije, pa ga je studentkinja poslednje dve godine koristila tako što je stalno bio uključen u struju“, izjavio je Rajković.

Prema njegovim rečima, u momentu izbijanja požara u dvokrevetnoj sobi nije bilo nikoga, ali se oglasio protivpožarni aparat i oosblje službe obezbeđenja odmah je krenulo da gase vatru.

„Do dolaska vatrogasnih ekipa oni su upotrebili šest protivpožarnih aparata i uspeli su da lokalizuju požar“, rekao je on.

Naveo je da su „istovremeno ostali radnici usmeravali studente ka protivpožarnim stepenicama“, te dodao da su „za sedam ili osam minuta svi evakuisani“.

Kazao da niko od studenata „nije ni ogreban, a kamoli ozbiljnije povređen“, dok su trojica radnika obezbeđenja hospitalizovani jer su se nagutali dima.

„Obišli smo ih jutros, oni su dobro, stabilnih su parametara i u toku dana će biti otpušteni iz Kliničkog centra“, dodao je Rajković.

Kazao je da će u ponedeljak početi obnova sobe koja je izgorela u požaru.

„Dok budu trajali radovi, studentkinje iz tog boksa moći će da budu smeštene u istom domu ali u jednoj od dve prazne sobe ili u Studentskom domu kod Pravnog fakulteta“, rekao je on.

BONUS VIDEO – Požar u studentskom domu u Nišu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare