Foto: Facebook/Subotičke njuškice

Grupa građana u Subotici zaustavila je juče kamion dok se, prema njihovim rečima, u njemu nalazilo desetak pasa koji su bili u lošem stanju i neuhranjeni. Jedan od pasa, čak je i ispao iz kamiona, a vozač koji ih je prevozio, vukao ga je nekoliko desetina metara. Nakon što su predstavici udruženja "Subotičke njuškice" otkrile gde ovaj čovek drži pse, reagovala je i policija.

Tokom jučerašnjeg dana na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kome se vidi kako su građani zaustavili kamion, koji je prevozio desetak pasa. U pobuni zbog nehumanih uslova u kojem su držani, ali i činjenice da je jedan od pasa visio iz kamiona, zakačen na lancu, građani su „uzeli“ pravdu u svoje ruke, i blokirali kamion da nastavi dalje. Na video snimku čuje se ženski glas koji objašnjava da je pas visio iz kamiona, i da su držani u nehumanim uslovima. Stanje pasa izrevoltiralo je okupljene građane, a vozač kamiona prvo je vređao okupljenje, a potom je pokušao da ode sa lica mesta.

Kako dan kasnije objašnjava Bernadeta Horvat iz udruženja „Subotičke šapice“, građani su juče videli kamion iz koga su virili psi, i blokirali ga kako ne bi nastavio dalje. Jedan od pasa ispao je iz kamiona, i on ga je tako vukao na lancu, dok je pas visio.

Foto: Facebook/Subotičke njuškice

„Građani su vozača kamiona presreli i fizički stali ispred njega, nisu dozvolili da ode dalje. Galamili su i snimili, a zatim i pozvali policiju. Pas je bio na lancu, i već je krenula da mu čuri krv“, objašnjava Bernadeta.

Ona kaže da je osoba sa snimka, koja ja prevozila pse, Čeda šinter“, koji je radio u gradskom azilu, ali je pre nekoliko godina otpušten.

„On je nastavio da se bavi nadriveterinarstvo i nadridresiranjem pasa, gde ih on navodno leči i dresira. Imao je više lokacija po gradu gde je držao po nekoliko pasa. To su meštani prijavljivali, i on je morao te pse negde da skloni, da ne bi došlo do ovoga do čega je došlo sinoć“, kaže Horvat.

Ona kaže da Čeda sinoć uzeo i odveo pse na salaš u blizini Subotice, gde ih je držao u nehumanim uslovima.

„Videli smo sinoć, snimili smo i objavili kako izgleda mesto gde on drži pse. Oni su tamo svi na lancu, zatvoreni u neke obore, nekoliko pasa su baš kosturi, bukvalno izgladneli, a jedan je i povređen, onaj koji je visio iz kamiona“, kaže Bernadeta.

Foto: Facebook/Subotičke njuškice

Aktivisti „Subotičke šapice“ sinoć su bili na mestu gde Čeda drži pse, ali je bila i policija, kao i inspektori, koji su, prema rečima naše sagovornice, izašli na poziv tužilaštva, i da su obavili uviđaj.

„Sada mi čekamo da li će neko da reaguje, da li će naložiti, odnosno da li će se doneti hitna mera o oduzimanju pasa. Mi smo hteli i sinoć da preuzmemo brigu o povređenim psima, ali nam nisu dozvolili“, zaključuje Bernadeta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare