Foto: Printscreen/Facebook/Združena akcija Krov nad glavom

Iseljenje osamdesetogodišnje žene Dragane Milisavljević, profesorke Više škole likovnih primenjenih umetnosti u penziji iz stana u Cvijićevoj 79 zakazano je za danas u 9.00 sati, a solidarni građani iz organizacije Krov nad Glavom okupili su se kako bi sprečili staricu da ostane bez jedinog doma. Iseljavanje je sprečeno zahvaljujući aktivistima, koji su pružili podršku starici.

Izvršitelji su već došli da izbace ženu iz stana, ali su rekli da ne mogu i napustili zgradu.

Pokusaj prinudnog iseljenja 80-godisnje slikarke Dragane Milisavljevic.

Posted by Združena akcija Krov nad glavom on Wednesday, August 11, 2021

„Milisavljević je kupila stan u Cvijićevoj 79, uredno ga platila, overila ugovor i uknjižila se kao vlasnica. Dragana nije uradila ništa pogrešno. Ipak, nakon što je kupila i uknjižila stan protiv nje je pokrenut sudski postupak zato što je prodavac stana falsifikovao dokumenta na osnovu kojih se Dragani predstavio kao vlasnik. Za ovu prevaru niko nije odgovarao. Sve državne i privatne ustanove koje su Dragani garantovale kupovinu stana danas sležu ramenima. Jedini odgovor koji sistem ima je da osamdesetogodišnja žena mora na ulicu. Dragana nema drugi dom, niti sredstva da ga obezbedi“, navode iz Krova nad glavom.

Dragana je ispričala da se savestan kupac i da za sve ima potvrde.

„Oni ovo beskompromisno rade, ovo ne može da se dozvoli“, rekla je ona, dodavši da tri zime živi bez struje u pomenutom stanu.

„Mogu samo preko mene mrtve da uzmu ovo! Ja sam odradila mnogo više stvari za ovaj grad nego ti što me izbacuju. Ja ne mogu da dozvolim da mi uzmu stan, jedino sam ja uložila u njega. Nikad se nije pojavio takozvani naslednik, došao je jedino da odjavi struju“, kaže Milisavljevićeva.

Draganu iseljava ozloglašena javna izvršiteljka Mirjana Dimitrijević protiv koje je nedavno pokrenut i krivični postupak. Činjenica da osamdesetogodišnju ženu koja je kupila stan po zakonu i koja nije uradila ništa pogrešno, u četvrtak 12. avgusta u 9.00 dolazi da izbaci na ulicu javna izvršiteljka protiv koje se vodi krivični postupak, je slika i prilika društva u kom živimo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram