ilustracija Foto:shutterstock

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je optužni predlog Osnovnom sudu u Pančevu protiv D.B. zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica jer je u vremenskom periodu od 23.04.2021. godine do 13.08.2021. godine u Nikolincima kao otac četvoro maloletne dece grubim zanemarivanjem svoje dužnosti zbrinjavanja i vaspitavanja zapustio maloletna lica o kojima je bio dužan da se stara.

Osumnjičeni je jedno od njih prinuđivao na rad koji ne odgovara uzrastu maloletnog lica.

Pročitajte još:

Takođe, iako je rešenjem Centra za socijalni rad Alinunar bio obavezan da pronađe smeštaj za sebe i svoju decu i to stambeni prostor sa osnovnim životnim uslovima gde bi deca mogla da žive i spavaju, pronašao je kuću bez prozora, bez vrata i kupatila, bez struje, u čijem dvorištu se nalazila deponija koja je bila potpuno neočišćena, jedno dete je prinuđivao na rad tako što mu je našao posao za  dnevnicu od 200 dinara, ostavljao ih same u kući i nije vodio računa da li deca idu u školu i izvršavaju svoje školske obaveze.

Zbog toga je jedno maloletno dete povereno na čuvanje punoletnoj sestri tog deteta dok je troje dece smešteno u hraniteljsku porodicu, zbog čega je predložilo sudu da ga osudi na kaznu zatvora.

BONUS VIDEO: Uhapšene 2 osobe u akciji protiv krijumčarenja ljudi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare