Foto: Shutterstock

U Crnoj Bari kod Bogatića veliki broj pasa svakodnevno kidiše na ljude, pa je često opasno izaći na ulicu. Vladan Gluvaković je ispred svoje kuće snimio kako na udaljenosti oko stotinak metara pet crnih pasa na ulici napada dečaka na biciklu.

„Dete se snašlo tako što je sišlo sa bicikla i njime se odbranilo pa mu nije bila potrebna pomoć i na kraju je uspelo da pobegne, a da ga psi ne izujedaju. Frapantno je što tih pet pasa imaju vlasnike, koji očigledno ne brinu o njima već su ih pustili na ulicu, a još strašnije što čovek čija su četiri psa sedi ispred svoje kuće i gleda kako njegovi psi napadaju dete“, kaže Gluvaković.

U mesnoj zajednici kažu da u selu uvek ima pasa lutalica, a povremeno u velikom broju. Vlasnici ih se otarase najčešće na rubovima sela kada krenu na Drinu po šljunak ili na plažu tokom leta. Onda se psi udružuju u čopore i lutaju atarom, pa u potrazi za hranom „svrate“ i u selo.

Kako stići do prodavnice, pošte ili škole, a izbeći ujedanje najveća je briga stanovnika ovog sela gde psi lutalice, ali i čiji su vlasnici poznati često „zavode red“. Bilo je slučajeva da roditelji decu moraju automobilom da voze u školu iako im je kuća udaljena svega nekoliko stotina metara.

„Ima ih uvek, nekada manje a nekada više i u centru sela, a najopasniji su u blizini škole gde su deca ugrožena. Roditelji se ne usuđuju da u večernjim satima puštaju decu napolje, čak ni do komšije da odu“, priča meštanin Crne Bare za Telegraf.

U selu podsećaju na slučaj pedesetogodišnje žene Lj.T. koja je pre četiri godine završila u Kliničkom centru sa prelomom baze lobanje kada je pala sa bicikla dok se branila od čopora pasa na ulici i strahuju da se nešto slično ne ponovi.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar