Foto:Vesna Lalić/Nova.rs;Vojska srbije/Darimir Banda

Nedeljnik "NIN" ekskluzivno je došao u posed komunikacije između uhapšenog vođe navijača Veljka Belivuka i službenika MUP Nenada Vučkovića Vučka, u kojima se do detalja vidi sprega između kriminala i vrha policije, a i pored te činjenice, Vučković se i dalje nalazi u Žandarmeriji.

Prema poznatim informacijama, Vučković se, i pored činjenice da se godinama dovodi u vezu sa dešavanjima na tribinama, ali i sa Belivukom i ubijenim Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi, nalazi na visokoj poziciji u policiji.

Naime, nakon ubistva Stankovića navodi o Vučkovićevoj povezanosti s ubijenim navijačem bili su sve glasniji, te se on gotovo povukao. Nije se znalo gde se nalazi, a pominjalo se i da je premešten iz Beograda. Ipak, kako saznaje Nova.rs, Vučković je i dalje u beogradskoj Žandarmeriji.

Sale Mutavi FOTO: SCREENSHOT

Zasad nije poznato na kojoj se poziciji nalazi.

Inače, visoki oficir žandarmerije Nenad Vučković bio je jedan od najboljih drugova ubijenog Stankovića, vođe navijačke grupe „Janjičari“. Kako je naš portal ranije pisao, kada se na južnoj tribini pojavila navijačka grupa „Janjičari“ bila je samo još jedna u moru zavađenih frakcija Partizanovih navijača koji su bili obezglavljeni posle hapšenja vrhuške grupe „Alkatraz“ zbog ubistva francuskog navijača Brisa Tatona 2009. godine u centru Beograda.

Rame uz rame na tribini

Na čelu „Janjičara“ bio je Stanković, on je predvodio grupu novopečenih Grobara, koji su ranije bili simpatizeri drugih fudbalskih klubova.

Pročitajte još:

Pored ubijenog vođe te ekipe, Stankovića, koji je u to vreme već bio osuđivan zbog organizovanja kriminalne grupe i trgovine narkoticima, stajao je upravo Vučković zvani Vučko.

Postoji mnogo slika gde su njih dvojica zajedno, nasmejani, zagrljeni, u razgovoru, i to prijateljstvo zasigurno nisu ni krili. Neretko je bila reč o fotografijama sa tribina.

Inače, Vučkovićevo ime se i pre nekoliko meseci našlo u žiži javnosti nakon što ga je pomenuo advokat nekadašnjeg zamenika načelnika SBPOK Dejana Papića. Advokat Branislav Tapušković istakao je da je reč o čoveku zbog koga je policija saslušavala Marka Miljkovića, najbližeg saradnika Veljka Belivuka.

Podsetimo, nedeljnik „NIN“ objavio je prepiske između Belivuka i Vučkovića, a reč je o razgovorima iz 2016. godine. Radi se o razgovorima iz izveštaja o izvršenim proverama i sadržaju komunikacije telefona Belivuka u kojima se navodi da „glavni šef sve zna“. Ipak, na koga se aludiralo, nije poznato.

Kako NIN piše, reč je o prepiskama iz Belivukog telefona, koje je policija dostavila tužilaštvu u postupku protiv Dijane Hrkalović. Radi se o komunikaciji preko aplikacije WhatsApp sa pripadnicima policije, BIA, vođama navijača i vlasnicima noćnih klubova.

Dijana Hrkalović
Dijana Hrkalović Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

„Najznačajnija je poruka koju je Belivuku 20. oktobra 2016. poslao tadašnji glavni koordinator Žandarmerije Nenad Vučković Vučko: „Zna ona. Zna šef. Zna glavni šef. Ali nema dana da mi neko pet puta ne kaže od njih da te držim pod kontrolom da ne uradiš ništa. I moraš da se sabereš. Polako“ „, navodi se u porukama između Belivuka i Vučkovića, piše „NIN“.

U istoj prepisci, Vučković dodaje: „Imamo jake pozicije brate. Imaš mene u deset ljudi sam u policiji, a tu sam ti na usluzi non stop i znaju da smo zajedno. Ako smo pametni samo ne može da nas dobije niko na polju tribine i naših poslova.“

BONUS video: Veze između Kavčana i grupe Velje Nevolje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar