Foto: Facebook/Igor Brac

Vozač "kvada" Igor Brać (35) iz Radičevića nije kriv za prošlogodišnju saobraćajnu nesreću u tom mestu, u kojoj je poginuo njegov dvogodišnji sugrađanin F. V.

Tako je, nakon sprovedene istrage, odlučilo Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju, koje je odbacilo krivičnu prijavu. Porodica tragično nastradalog dečaka nije uložila prigovor na ovu odluku tužilaštva.

Da Brać nije odgovoran za saobraćajnu nesreću, i da u njegovim radnjama nema elemenata krivičnog dela, kažu u bečejskom tužilaštvu, utvrđeno je istragom, tokom koje su urađena i dva saobraćajna veštačenja. Već prvi nalaz stručnjaka saobraćajne struke je pokazao da vozač „kvada“ nije imao tehničkih mogućnosti da izbegne dete, koje je iznenada skrenulo u njegovu stranu.

„Vozač se kretao brzinom od 30 kilometara na sat i nije imao mogućnost da reaguje kada je dete prešlo na njegovu stranu. To je pokazalo prvo saobraćajno veštačenje, a taj nalaz je potvrdilo i drugo, kontrolno koje su uradili stručnjaci sa Saobraćajnog fakulteta u Novom Sadu“, navode u bečejskom tužilaštvu. Nesreća u kojoj je poginuo dvogodišnjak dogodila se 9. juna 2020. godine oko 20 sati u blizini seoske škole, kada se mladi bračni par, Saša i Marina, sa svojim sinovima N. V. (4) i dve godine mlađim F. V, vraćao kući, posle posete rođacima u susednoj ulici. Porodica se kretala desnom stranom puta kada je „kvad“ pokušao da ih pretekne. Navodno, dvogodišnjak je iznenada triciklom skrenuo ulevo i nije bilo šanse da izbegne smrtonosni susret sa vozilom, kojim je upravljao Brać.

Mladić nije imao dozvolu za „kvad“, a inače je invalid od sedme godine. Prema pričama meštana, on je požrtvovan, vredan i omiljen, i isticao se u radu sa decom.

Zbog tragične saobraćajne nesreće, Brać je mesec dana proveo u pritvoru, nakon čega je pušten da se brani sa slobode. Za to vreme su u tužilaštvu saslušani svi svedoci, čime su prestali razlozi zbog kojih mu je pritvor i određen, odnosno da boraveći na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar