Uroš Blažić, suđenje Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Nakon što su Uroš Blažić, optuženi za masakr u Duboni i Malom Orašju i njegov otac uvedeni u sudnicu Više suda u Smederevu, gde je danas trebalo da počne suđenje, roditelji njegovih žrtava su ga odmah napali, zbog čega su Blažići odmah izvedeni iz sudnice.

Pravi haos nastao je u trenutku dok su uvodili Blažiće u sudnicu, a naš reporter sa lica mesta javio je da je odmah počela da se čuje galama. Ubrzo nakon toga, veći broj zatvorskih stražara je izveo Blažića koji je danas na sebi imao i pancir.

Uroš Blažić, suđenje Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Obezbeđenje je u jednom trenutku moralo da zgrabi oca Dalibora Todorovića, koji je krenuo ka Blažiću i u suzama vikao: „Ubio mi je sina! Ubio mi je sina“.

Uroš Blažić, suđenje Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Iz suda su vidno potreseni izašli roditelji ubijenih Kristine i Milana Pantića, brata i sestre. Njihov otac je rekao kratko: „Možete da me ubijete, ali ja sa ubicama neću da sedim“.

Suđenje Urošu Blažiću Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Na licu mesta je i Hitna pomoć.

Suđenje je, podsetimo, trebalo da počne u 10 sati, a na današnjem ročištu, koje bi trebalo da bude zatvoreno za javnost, optuženi Uroš Blažić bi trebalo da se izjasni o krivici.

Uroš Blažić, suđenje Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Inače, optuženom Blažiću preti 20 godina robije za masakr jer je u trenutku izvršenja krivičnih dela bio mlađi punoletnik, odnosno nije imao navršenu 21 godinu.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare