Požar Fruška gora Foto:TANJUG/ JP FRUSKA GORA

Javno preduzeće "Nacionalni park Fruška gora" saopštilo je da je požar koji je izbio danas u ranim popodnevnim časovima na lokalitetu Bukovac, u granicama nacionalnog parka Fruška gora, uspešno lokalizovan.

Kako se navodi, požar koji je zahvatio oko jedan hektar šume bagrema i crnog bora ugašen je zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika čuvarske službe JP „Nacionalni park Fruška gora“ i Vatrogasne brigade iz Novog Sada i Beočina.

Požar Fruška gora Foto:TANJUG/ JP FRUSKA GORA

Nakon konačnog uviđaja biće objavljena zvanična procena uzroka požara i u skladu sa nadležnim organima sprovedene mere odgovornosti.

U saopštenju se ističe da je u letnjem periodu pojačana kontrola na prostoru NP Fruška gora od strane čuvarske službe i policije, a sve sa ciljem prevencije nastanka šumskih požara.

Požar Fruška gora Foto:TANJUG/ JP FRUSKA GORA

Javno preduzeće „Nacionalni park Fruška gora“ apelovalo je na sve građane da se odgovorno ponašaju u prirodi i prema prirodi jer neodgovornim postupcima mogu izazvati požare koji oduvek predstavljaju veliku opasnost za šumske ekosisteme i dodalo da će neodgovornost prema prirodi biti pravno procesuirana i strogo kažnjena.

BONUS VIDEO: Požar Preševo 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar