Foto: Privatna arhiva

Na današnji dan navršava se pet godina od stravičnog masakra u Žitištu kod Zrenjanina, kada je Siniša Zlatić (42) hicima iz automatske puške ubio pet osoba, među kojima je bila i njegova bivša supruga Dijana Zlatić (30), dok je čak 22 ranio.

Tog 2. jula 2016. godine dogodio se zločin koji je je šokirao Srbiju. Naizgled obični, vreli, letnji dan ubrzo se pretvorio u tragediju o kojoj su pisali i mediji u svetu.

Zlatić, koji je zbog zločina osuđen na 40 godine robije, tog dana, u ranim jutarnjim satima, u poznatom kafiću “Makijato” u Žitištu zatekao je bivšu suprugu Dijanu sa dečkom Stevanom Jojićem i prijateljima. Ugledavši to, Zlatić je besan otišao do kuće po pušku, a potom se, nešto posle ponoći vratio u kafić i započeo krvavi pir.

Foto: Privatna arhiva/Siniša Zlatić

Zlatić je odjednom krenuo nasumično da puci, najpre na bivšu suprugu i njenog dečka, a potom i na sve prisutne. Ubio je Dijanu, Jojića, a potom i Jovanu Popović (20), Vladimira Kosovića (34) i Vladimira Mijatovića (40), dok je 22 osobe teže i lakše ranjene.

Radnici kafića „Makijato“, rizikovajući svoje živote, uspeli su da Zlatiću otmu oružje. On je ubrzo uhapšen i zbog zločina osuđen na dugogodišnju robiju.

Pročitajte još:

Zlatić je u svom krvavom piru ispalio 26 metaka iz automatske puške. Prethodnih godina, na godišnjicu zločina i u znak sećanja na sve žrtve, muzika u kafiću „Makijato“, u kojem se dogodio napad, nije se puštala.

Kao motiv zločina navodila se ljubomora, a Zlatić je u periodu pre ubistva pravio problem bivšoj ženi. Meštani Žitišta su nakon zločina za medije ispričali da ga je Dijana nekoliko puta prijavljivala policiji za uznemiravanje i fizičko maltretiranje, kao i za posedovanje oružja.

Masakr u Velikoj Ivanči

Ovaj događaj ostaće upamćen i kao jedna od najvećih tragedija koja se desila u proteklih nekoliko godina u našoj zemlji, odnosno od masakra u Velikoj Ivanči aprila 2013. godine, kada je ratni veteran Ljubiša Bogdanović (60) ubio svojih trinaestoro komšija i rođaka.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar