Foto:Nemanja Jovanović

Nakon što je Miroslav Bogićević, vlasnik koncerna "Farmakom" osuđen prvostepeno na pet godina zatvora, zajedno sa bivšim zaposlenima u Privrednoj banci Srbije koji su dobili nešto veće kazne, branilac okrivljenog Miodraga Salaija koji je osuđen na šest godina zatvora, advokat Denis Bećirić kaže za portal Nova.rs da nije zadovoljan presudom, a da će žalbu uložiti kada bude imao uvid u nju.

Specijalni sud u Beogradu, pored Bogićevića, izrekao je i prvostepene presude za Miodraga Salaija, bivšeg predsednika izvršnog i kreditnog odbora Privredne banke na šest godina, članu odbora Privredne banke Aleksandri Janković na dve godine, Oliveri Đorđević, finansijskoj direktorki Farmakoma takođe dve godine.

„Nisam zadovoljan presudom, sud je kao i obično naveo kratke razloge za donošenje ovakve odluke. Oni nisu dovoljni da bi se formiralo konačno mišljenje, što će biti urađeno kada nam i stigne presuda“, naveo je advokat Denis Bećirić za Nova.rs.  Kako je pojasnio, očekuje da presuda neće stići skoro, ali kada je bude imao u rukama, formiraće konačno mišljenje, a zatim i žalbu.

Da je obrazloženje presude bilo kratko i nejasno, složio se i sam Salaji.

„Veoma sam iznenađen presudom i smatram da je ovo kratko obrazloženje presude, koje smo čuli danas, a imajući u vidu sve dokaze i nesporne činjenice, u najmanju ruku nejasno. Međutim, detaljnije ću moći da ga komentarišem tek kada dobijem pismeni otpravak presude, na koji ćemo se moji branioci i ja svakako žaliti“, kaže za portal Nova.rs Miodrag Salaj.

Kako je dodao, začudilo ga je trajanje obrazlaganja presude u onom delu koji se odnosi na njega.

„Posebno sam se začudio kada sam video da je sudija, prilikom obrazlaganja izrečenih kazni, lavovski deo vremena posvetio apologetici svoje odluke da meni bude izrečena veća kazna nego prvookrivljenom Bogićeviću“, zaključuje Salaj.

Tužilaštvo za organizovani kriminal teretilo je Bogićevića i Salaija da su zajedničkim radom od marta 2012. do marta 2013. godine omogućili da Farmakom pribavi protivpravnu korist od 3,2 milijarde dinara, dok je Privredna banka pretrpela štetu od skoro 3,3 milijarde dinara.

Osuđeni su upućeni na parnicu za naknadu štete.

Bonus video: Suđenje Belivuku i novi okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar