Foto: Printscreen/Facebook

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu Bojanu Tatomirovu (26) koga je Viši sud krajem prošle godine osudio na 12 godina zatvora, jer je 7. decembra 2022. iz nelegalnog oružja ubio Dražena Delevića (33) iz Budve u Ugrinovcima.

Presudom Višeg suda u Beogradu od 14. decembra 2023. godine, Bojan Tatomirov je zbog ubistvo i nedozvoljenog držanja, nošenja oružja osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 12 godina i izrečena mu je mera bezbednosti. Bojan Tatomirov je osuđen jer je 7. decembra 2022. godine u naselju Ugrinovci, ubio Dražena Delevića. On je nakon kraće rasprave sa žrtvi, koji je automobilom došao ispred kuće u kojoj je kao podstanar stnovao Tatomirov. Tatomirov je iz neposredne blizine ispalio 5 hitaca u Delevića i ubio ga na mestu. Ubica je potom pobega sa mesta zločina automobilom.  .

Pročitajte još:

Apelacioni sud je utvrdio da u prvostepenom postupku pred Višim sudom u obrazloženju presude nije obraćena pažnja na psihijatrijsko veštačenje okrivljenog Tatomirova, pa je presuda ukinuta i i naloženo je novo suđenje. .

Podsećanja radi, Dražen je imao kriminalni dosije zbog šverca više od 215 kg marihaune u Srbiju iz Crne Gore. Zbog toga mu se sudi u Crnoj Gori, a u Beogradu je uhapšen i zbog oružane pljačke menjačnice.

Foto: Jadranka Ćetković

On je nakon likvidacije „škodom“ pobegao u Dobanovce gde je pozvao policiju i rekao: „Ubio sam čoveka, Dražen se zove i poreklom je iz Crne Gore. Ne znam ništa o njemu, ali sam ga ubio zbog duga“. Bojan je tada dao tačnu lokaciju i predao se inspektorima.

Na osnovu barutnih čestica koje su mu uzete sa ruke utvrđeno je da je pucao iz pištolja koji mu je nađen u automobilu.

„Policija je na mestu zločina našla pet čaura koje su poslate na veštačenje. Osumnjičeni je Draženu na kraju pucao u glavu. Njegovo telo nađeno je na zadnjem sedištu BMW X6 i poslato je na obdukciju“, kaže izvor Nova.rs i dodaje da je policija pronašla mobilne telefone kod ubijenog i uhapšenog.

BONUS VIDEO: Gašenje požara kod Starog mosta u Beogradu izazvan vatrometom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare