Policija, uviđaj, uvidjaj
Ilustracija Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Okrivljeni Zvonimir Vlastić, zbog teškog oštećenja sluha i maski zbog korone, nije dobro čuo i razumeo pitanja i davao je pogrešne odgovore, pa je Apelacioni sud prvostepenu ukinuo presudu kojom je osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva sestre Svetlane.

Iz Apelacionog suda u Beogradu objavljeno je da je ukinuta presuda Zvonimiru Vlastiću, koga je Viši sud u beogradu osudio na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva. Zvonimir je 2016. godine u porodičnoj kući sekirom ubio svoju sestru Svetlanu. Nesrećna žena je pokušala da se odbrani i zaštiti rukama, ali nije uspela i njen brat ju je usmrtio na mestu. Zločin se dogodio u njihovoj porodičnoj kući u Ulici Rastka Petrovića na Voždovcu.

Posle surovog zločina, Zvonimir je sebi isekao ruke skalpelom a potom je pozao policiju a i svog sina kome je rekao šta je uradio. Vlastić nije imao stalno zanimanje, a često je i hapšen.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu i vratio na ponovno suđenje Višem sudu u Beogradu, a istom odlukom Apelacioja je naložila da optužni ostane u pritvoru do završteka postupka.

Presuda je ukinuta jer je, po stavu Apelacionog suda, jer u prvostepenoj presudi nisu navedeni događaji koji su prethodili ubistvu, a time je povređeno pravo okrivljenog na odbranu.

Ali, najvažniji razlog za ukidanje presude je zapravo što je povređeno pravo optuženog na odbranu zbog njegovog narušenog zdravstevenog stanja. Naime, Zvonimiru Vlastiću je teško oštećen sluh, što se vidi iz priložene medicinske dokumentacije. Njemu se takođe sudilo u vreme kada su na snazi bile mere protiv korone pa su svi nosili zaštitne maske.

Apelacioni sud je na osnovu transkripta ustanovio iz komunikacije okrivljenog Vlastića sa predsednikom sudskog veća i drugim učesnicima u postupku da on nije dobro čuo pa ni razumeo pitanja, pa prema tome nije mogao da daje ni prave odgovore.

BONUS VIDEO: Uviđaj posle ubistva u beogradskom prigradskom naselju Ugrinovci

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar