Foto:Shutterstock

Apelacioni sud u Beogradu usvojio je žalbe odbrane i ukinuo je prvostepenu presudu kojom je na tri godine zatvora bio osuđen Marko Jablanović, a njegovi saradnici na kazne od tri do pet godina zatvora zatvora, zbog optužbi da su učestvovali u nabavci i transportu 2,8 kilograma marihuane u januaru 2017. godine.

Istom odlukom ApelacIoni sud je naložio da im se suđenje ponovi pred Višim sudom u Beogradu zbog saizvršilaštva u krivičnom delu – neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Jablanović je brat nekadašnjeg državnog sekretara u Ministarstvu za rad i zapošljavanje Aleksandra Jablanovića, koji je ubrzo nakon hapšenja brata podneo ostavku.

„Po nalaženju Apelacionog suda, osnovano se izjavljenim žalbama branilaca okrivljenih ukazuje da je prvostepena presuda zahvaćena bitnim povredama odredbi krivičnog postupka jer prvostepeni sud u pogledu odlučnih činjenica nije dao dovoljno jasne razloge, a dati razlozi su potpuno nejasni i u znatnoj meri protivrečni, zbog čega se ukidanje prvostepene presude pokazuje nužnim“, navodi se u odluci.

Suđenje će se osim Jablanoviću u ovom postupku ponoviti i Mihatu Preljiću, Bajramu Aličkoviću i Miroslavu Iliću.

Jablanović i Ilić se terete da su 19. i 20. januara 2017. godine u Leposaviću i Beogradu zajedno sa S.S, prema kome je istraga prekinuta, zajedno neovlašćeno nabavili i prenosili radi dalje prodaje 2.8 kilograma mariuane.

Oni su, kako se sumnja, angažovali Preljića i Aličkovića da drogu zajedno prevezu do Beograda, tako što je Preljić vozio drogu u „fiatu punto“, a Aličković drugim vozilom išao ispred njega i javljao mu da li na putu ima polciije.

Plan je bio da se u Leštanama sastanu sa Ilićem da bi mu predali marihuanu, ali do primopredaje nije došlo jer ih je policija uhapsila.

Jablanović je uhapšen u Kraljevu u službenom vozilu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, što je i bio motiv kasnije ostavke njegovog brata, koji je odbacio optužbe za prodavanje droge kao neistinite.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare