Nestala devojcica Danka ima 2 godine u Banjskom polju Bor potraga Foto:Facebook/Jovana Dragomirovic/Privatna arhiva

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić traje već gotovo šest dana,a ranije danas za njom je i Interpol raspisao potragu, nakon snimka koji je navodno zabeležen u Austriji. Stefan Dragomirović, ujak nestale devojčice Danke Ilić (2) kaže da ona nije kao ostala deca koja često traže i plaču za majkom i da, ukoliko ona jeste na snimku - čini se da nije uplašena.

„Ako je Danka na onom snimku, čini mi se da nije uplašena. Ona je druželjubiva. Kada su kod kuće, Danka ima svoje igračke i igra se sama. Nije kao ostala deca, koja često traže mamu. Ode do moje sestre kada joj je nešto potrebno, voda ili hrana“, kaže ujak Danke Ilić, navodeći da Danka nije razmažena i da nije kao deca koja često traže i plaču za majkom.

Kako kaže, snimak koji je navodno nastao u Beču, na kome se vidi devojčica za koju se sumnja da je Danka, je jako mutan i on ne može sa sigurnošću da tvrdi da je u pitanju Danka.

Danka Ilić Foto: Društvene mreže

„Čekamo neku zvaničnu potvrdu. Po hodu i kosi devojčice, deluje mi kao da bi mogla biti ona, ali to ništa nije sigurno. Odakle oni znaju da su te žene iz Rumunije, ko je snimio taj snimak? Dosta stvari se tu ne poklapa. Ali mi bi najviše na svetu voleli da ona dođe kući“, kaže Dragomirović.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Dragomirović navodi da njegova sestra od trenutka nestanka svoje ćerke sate i sate provodi u policijskoj stanici sa ciljem da pomogne policiji u istrazi.

„Ona u policijskoj stanici provodi sate, od jutra do mraka, u nadi da će se setiti nekog detalja koji može da pomogne policiji. Nju tamo niko ne drži, moja sestra sarađuje sa policijom u istrazi i želi da joj što pre pronađu dete“, ističe ujak nestale devojčice Danke.

Potraga za nestalom Dankom (2) Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Svi krive moju sestru, a niko ne zna kako je njoj. Možda deluje hladno, ali se jede iznutra. Nema njene Danke, njene ćerke. Zamislite samo kako je tek njoj, a da ne pričam što je na svu tu muku još i trudna i ne sme da se stresira“, ispričao je Dragomirović za Blic.

Pročitajte još

Snimak devojčice za koju se sumnja da je Danka

Devojčica koja liči na nestalu Danku Ilić snimljena je u Beču u pratnji dve žene. Čovek koji je usnimio prizor tvrdi da su dve žene razgovarale na rumunskom.

Intenzivno se radi na identifikaciji i lociranju. Nakon snimka, policija u Beču se uključila u potragu za Dankom.

Foto: Printscreen/interpol.int

Interpol raspisao potragu

Među nestalima na Interpolovoj poternici našla se Danka Ilić (2), koja je nestala u blizini Bora u utorak oko 13.45. Interpol je raspisao žutu poternicu, odnosno poternicu za nestalim licima. Dat je detaljan opis i imena roditelja.

Na sajtu organizacije navedeno je da se devojčica može prepoznati po visećoj bradavici na levom uhu, kao i mladežu nepravilnog oblika i blago tamne boje na levoj nadlaktici.

Pored toga, navodi se da je devojčica visoka oko 85 centimetara, ima smeđu kosu i braon oči.

Žuta poternica se raspisuje u slučaju potrage za nestalim licicima ili zarad identifikovanja osobe koja ne može da se samoidentifikuje.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare