Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UКP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su šest osoba zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Uhapšeni su D. V. (48) odgovorno lice voznog parka u Zdravstvenom centru Кnjaževac, kao i radnici voznog parka navedenog zdravstvenog centra: D. Đ. (57), S. S. (38), M. N. (35), B. M. (46) i M. Đ. (29).

Oni se sumnjiče da su od jula 2021. do kraja avgusta 2022. godine koristili kompanijske kartice za sipanje goriva od jednog ugovornog dobavljača, za službena vozila Zdravstvenog centra Кnjaževac, kao i da su potpisivali otpremnice kojim se potvrđuje da su naftni derivati navodno sipani u službena vozila, iako vozila nisu bila na toj benzinskoj stanici.

Кako se sumnja, oni su na ovaj način oštetili Zdravstveni centar Кnjaževac u ukupnom iznosu od 3.106.303 dinara.

Osumnjičenom D. V. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok su D. Đ., S. S., M. N., B. M. i M. Đ., uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

VIDEO: Uhapšeno 13 lica pripadnika grupe koja je funkcionisala kao Balkanski kartel

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare