Ilustracija Foto: Nova.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave Kragujevac, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Aranđelovcu, uhapsili su 25 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela prevara i neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti i na taj način oštetile budžet Republike Srbije za više od 41 milion dinara, saopštio je MUP.

U akciji sprovedenoj na teritoriji Kragujevca, Topole i Aranđelovca uhapšeni su S. V. (47), B. M. (26), J. B. (46), M. B. (32) i M. G. (34), osumnjičeni da su izvršili krivična dela prevara i neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti uhapšeni su G. K. A. (34), Ž. A. (34), I. I. (28), J. A (40), M. M. (50), M. G. (48), M. F. (36), M. I. (27), I. V. (36), kao i I. J. A. (37), J. J. (35), L. S. (28), Č. N. (31), J. M. (64), Đ. J. (36), O. S. (47), P. A. (35), S. I. (33), T. R. (35) i M. V. (62).

Oni se terete da su kao odgovorna lica poljoprivrednih gazdinstava, tokom 2018. i 2019. godine, na osnovu lažne dokumentacije ostvarili pravo na podsticaj Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, za nabavku opreme i
mehanizacije, nakon čega im je odobreno i iz budžeta Republike Srbije uplaćeno 41.164.625 dinara, koje su potom nenamenski potrošili, dok su za isti iznos oštetili državni budžet.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO: Policija u akciji hapšenja pedofila širom Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare