Zlatibor Lončar Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pripadnik Bezbednosno-informativne agencije (BIA) M. Đ., koji je nedavno uhapšen u akciji zajedno s inspektorom Božidarom Stolićem, svojevremeno je radio kao obezbeđenja ministra zdravlja Zlatibora Lončara, nezvanično saznaje list Nova.

M. Đ. je uhapšen u velikoj akciji MUP sa još nekoliko osoba, a terete se da su u periodu od 17. do 22. septembra ove godine nekoliko puta boravili u ugostiteljskom objektu žrtve i preteći mu pokušali da ga prinude da im proda ugostiteljski objekat za višestruko nižu vrednost u odnosu na stvarnu vrednost.

Pročitajte još:

Kada je oštećeni odbio, oni su mu, kako se sumnja, saopštili da više ugostiteljski objekat nije njegov već njihov, saopštio je MUP.

Inače, M. Đ. je, prema saznanjima Nove, bio šef obezbeđenja koje je čuvalo aktuelnog ministra zdravlja. On se u njegovom obezbeđuju nalazio čak nekoliko godina.

Navode o vezi između uhapšenog radnika BIA i Lončara izneo je i istaknuti advokat Božo Prelević tokom gostovanja u emisiji “Utisak nedelje”, a kako sada navodi za list Nova, lično je on video privedenog u pratnji ministra zdravlja.

“Što se tiče uhapšenog pripadnika BIA, ne mogu da tvrdim da je do pre hapšenja bio u obezbeđenju, ali znam da jeste u prethodnih pet, šest godina. Lično sam ga video, tako da znam. Ipak, poseban problem u svemu ovome je i činjenica da je sa radnikom BIA uhapšen ii Slađan Konstantinović, koji je inače, brat Ninoslava, člana “zemunskog klana”, koji je osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića” ističe Prelević za Nova.rs.

“Ako se setimo tog suđenje, svedok-saradnik Miladin Đura Suvajdžić je govorio da šta je radio Zlatibor Lončar i lekar Miroslav Risović, koji je pobegao iz zemlje. I sada, 18 godina nakon toga, vidimo ponovo vezu. Logično je da čovek, koji je blizak sa braćom Konstatinović, ne bi trebalo da bude u obezbeđenju ministra”, kaže Prelević.

Božo Prelević Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

On ističe da to, ali i slika ministra policije Aleksandra Vulina sa osuđenim kriminalcem Vladimirom Kovačevićem Kovačom, koja je nedavno osvanula na društvenim mrežama, dovoljno pokazuje o borbi države s organizovanim kriminalom.

“Iz svega ovoga, čini mi se, da javnost jasno može da vidi kako zapravo izgleda borba protiv organizovanog kriminala”, zaključuje Prelević.

Podsetimo, o vezama, tada lekara Zlatibora Lončara sa “zemunskim klanom”, prvi put se saznalo tokom suđenja za ubistvo premijera Zorana Đinđića. Tada su svedoci saradnici Dejan Milenković Bagzi i Suvajdžić govorili da je Lončar pomogao članovima klana da se reše jednog od njihovih protivnika, tako što mu je, dok je ležao u bolnici, “ubrizgao nešto” u infuziju.

BONUS video: Zaplena narkotika, hapšenje dilera

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare