Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu odredio je zadržavanje dana 14.05.2024 prema N.M. (43) i D.A. (38) u trajanju od 48 sati, zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti u kom roku su isti saslušani na okolnost krivičnog dela koje im je stavljeno na teret, saopšteno je.

Oni su dana 29.04.2024. godine na teritoriji GO Palilula, zapalili putnička motorna vozila marke „Mercedes“ tip „S Class“ i vozilo marke „Mercedes“ tip „CLS“ koja su potpuno izgorela, dok su putnička motorna vozila marke „Smart“ i marke „Citroen“ tip „Jumpy“ oštećena, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 70.000 evra.

Pročitajte još:

Osumnjičeni N.M. (43) je prilikom saslušanja iskoristio zakonsko pravo i nije izneo svoju odbranu, dok je D.A.(38) izneo odbranu, nakon čega je sudiji za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu podnet predlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom N.M. (43), imajući u vidu da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti, dok je u odnosu na osumnjičenog D.A.(38) predložen pritov iz zakonskih razloga jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično delo koje mu je stvaeno na teret.

Tužilaštvo će u toku dokaznog postupka ispitati svedoke oštećene, kao i druge svedoke događaja, narediti antrošološko, psihijatrijsko veštačenje okrivljenih, kao i druga potrebna veštačenja, pa nakon izvođenja svih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja doneti odluku o daljem postupanju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar