Rista Jovanović Foto:printscreen/Kosovo Online

Sudija Osnovnog suda u Prištini odlučio je da Ristu Jovanoviću odredi pritvor od 30 dana zbog incidenta na Gazimestanu za vreme obeležavanja Vidovdana 28. juna.

Jovanović se prethodno izjasnio da nije kriv, a tužilac je zatražio sudski pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Branilac je zatražio da se Jovanović brani sa slobode i ukazao na neosnovanost tvrdnji da je javno ugrozio bezbednost građana Kosmeta.

Rista Jovanović Foto:printscreen/Kosovo Online

Advokatica Jovana Filipović najavila je žalbu apelacionom sudu na odluku osnovnog suda u roku od 24 sata.

Jovanovića je pre dva dana uhapsila specijalna policija, jer je pokušao da ukaže na bespotreban policijski pretres torbe monahinje koja je izlazila iz dvorišta kompleksa na Gazimestanu.

Mediji u Prištini objavili su snimak da je Jovanović na Gazimestanu tokom obeležavanja Vidovdana podizao tri prsta i pevao pesme posvećenu tom prazniku.

Jovanović je i ranijih godina prisustvovao obeležavanju Vidovdana na Gazimestanu. Izjavio je na sudu da je oženjen i da ga kući čekaju supruga, beba rođena pre 10 dana i bolestan otac.

„Nisam ja Crnogorac“

Risto Jovanović iz Podgorice kojeg je juče uhapsila lažna kosovska policija na Gazimestanu danas je saslušan u Prištini. Risto Jovanović se izjasnio da nije kriv, a tužilac je zatražio sudski pritvor zbog „opasnosti od bekstva“.

Advokat je zatrašio da se Jovanović brani sa slobode i ukazao na neosnovanost tvrdnji da je javno ugrozio bezbednost građana Kosova i Metohije.

Risto je ponosno u sudnici rekao da nije Crnogorac, već Srbin iz Crne Gore.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare