Jovan Vukotić Foto: Društvene mreže

Trojica pripadnika organizovane grupe "kavači" uhapšeni su jutros zbog sumnje da su planirali likvidacije sad pokojnih Jovana Vukovtića i Jovana Jovanovića.

Specijalno policijsko odeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, danas lišilo slobode B.B, B.P. i S.D, i protiv njih, ali i protiv R. Ž., koji je u bekstvu, podnelo krivičnu prijavu za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, koja je imala za cilj lišenje života oštećenih J. V., za vreme boravka u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, i J. J., dok je boravio u Kotoru, u zgradi koju su zvali „Pentagon“, u 2020. godini, saopštio je specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Dodaje da je policija prethodnih dana, po naredbi suda, a po zahtevu Specijalnog državnog tužilaštva, u okviru istrage ubistava Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića, a nakon analize materijala sa kriptovanie SKY ECC komunikacije, obavila pretresanje objekta štek garaže i kuće kriminalne organizacije „kavački klan“, u Podgorici.

„I pronašla veliku količinu municije razlicitih kalibara, opremu za osmatranje, daljinske upravljače za aktiviranje eksploziva, eksplozivne naprave od TNT-a, više pari rukavica, motocikala, teretno vozilo i dva putnička vozila, mikrofon radio veze, karabin, pušku sa optičkim nišanom, dva puškomitraljeza, puške nepoznatih marki, stalke za puške, opremu za sječenje vozila“, naveo je Radonjić.

Specijalno državno tužilastvo i Specijalno policijsko odeljenje, dodaje, će nastaviti da preduzimaju dalje radnje u ovim krivičnim predmetima.

VIDEO: Jovica Vukotić – Vođa Škaljaraca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar