Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Desanka Nikolić (42), iz Starčeva kod Pančeva, uhapšena je zbog sumnje da je pre 11 godina nožem nasmrt izbola 76-godišnju staricu, a zatim, da bi zločin priklira, zapalila njen stan. Ona je na saslušanju negirala povezanost s ubistvom.

Osumnjičenoj Desanki su lisice na ruke stavljene nakon što su operativci pančevačke policije došli do dokaza o njenom učešću u zločinu – ubistvu starice Milje Reč i o tome obavestili kolege iz Beograda.

Desanka Nikolić je staricu, kako se veruje, ubila iz koristoljublja. Prema saznanjima „Blica„, osumnjičena je 16. avgusta 2009. godine došla u stan Milje Reč na osmom spratu solitera u Preševskoj ulici u naselju Zvezdara u Beogradu.

„Pretpostavljamo da je starija žena, koja je inače živela sama, osumnjičenu pustila u stan“, kaže za „Blic“ izvor iz istrage.

Osumnjičena, koja je tada imala 31 godinu, veruje se, osmotrila je da starica ima nešto vrednije stvari. Uzela je nož i nesrećnu ženu tri puta ubola u vrat. Izvršila je premetačinu ne bi li našla pare. Da bi prikrila zločin, podmetnula je požar u dnevnoj sobi i pobegla.

Stričino telo nađeno je u hodniku, a u prvom trenutku se verovalo da se ugušila u dimu.

Međutim, kad je telo pregledano, na njemu je uočeno nekoliko uboda nožem, na osnovu čega je zaključeno da je starija žena ubijena. Kako je telo nađeno u hodniku, pretpostavilo se da je starica bila živa nakon što je podmetnut požar u dnevnoj sobi, da je pokušala da dopuzi do vrata, ali da se ugušila pre nego što je uspela da pozove nekoga.

„Osumnjičena se za sada jedina tereti za ovaj zločin, ali je moguće da je imala saučesnika. Istovremeno se proverava da li je učestvovala u nekim sličnim razbojništvima u to vreme na Zvezdari, kada je tada mlađa žena pod izgovorom da gleda u šolju i karte i predviđa sudbinu, ulazila u stan starijih i pljačkala ih“, dodaje naš izvor.

Osumnjičena Desanka je pored ovog zločina hapšena zbog krađa.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Nikolićeva je iznela odbranu i tvrdila da sa zločinom nema veze, niti da je tog dana bila u staričinom stanu. Čak, tvrdila je u VJT da tog avgustovskog dana nije ni bila u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar