ilustracija Foto:N1

Državljanka Srbije S.M. (58) uhapšena je juče u Srbiji po međunarodnoj poternici NCB Interpol Podgorica, saopšteno je danas iz Uprave policije Crne Gore (UP).

U saopštenju se dodaje da je S.M. uhapšena shodno bilateralnom ugovoru zaključenom između Crne Gore i Srbije koji reguliše pitanja izručenja sopstvenih državljana, prenose Vijesti.

„Međunarodna poternica raspisana je u cilju obezbeđivanja prisustva S.M. u krivičnom postupku koji se vodi pred Višim sudom u Podgorici zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije, produženog krivičnog dela utaja poreza i doprinosa i produženog krivičnog dela pranje novca“, ističe se u saopštenju UP.

Dodaje se da su „nakon raspisivanja međunarodne poternice nadležne službe UP sprovođenjem ciljane potrage ostvarivale intezivnu međunarodnu saradnju sa nadležnim organima Srbije i međunarodnim partnerima drugih zemalja što je na kraju rezultiralo lociranjem i lišenjem slobode osumnjičene“.

„Ona je, kako se sumnja, postala član kriminalne organizacije u okviru koje je po nalogu organizatora kriminalne organizacije prihvatila da, zajedno sa drugim licima, učestvuje u pribavljanju kredita za koje je znala da neće biti vraćeni iz sopstvenih sredstava već putem depozita drugih pravnih lica, pri čemu nije stvorena niti postojala obaveza okrivljene da vrati kreditna sredstva tim pravnim licima. Na taj način ona je prikrila ostvareni prihod od više stotina hiljada eura, na koji iznos nije prijavila i platila porez na dohodak da bi potom vršila prenos novčanih sredstava dobijenih od kredita i od tog novca koristila sredstva koja predstavljaju utajeni porez sa znanjem da je pribavljen kriminalnom delatnošću a sve u nameri da prikrije i lažno prikaže poreklo novca koji je koristila za lične potrebe“, zaključuje se u saopštenju UP.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar