saobraćajna nesreća
Foto:N1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu korupcije u Užicu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su šest osoba koje se sumnjiče da su vršile malverzacije u javnim nabavkama u vezi sa projektovanjem uređenja gradskog zemljišta i vodotokova u Požegi.

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšen je S. D. (1961), bivše odgovorno lice JP „Razvojna agencija“ u Požegi, dok se za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju terete J. P. (1947) i D. Đ. (1964), članovi komisije za javne nabavke ovog preduzeća, T. B. (1989) odgovorno lice Biroa za projektovanje „RK 0.00“, D. R. B. (1972) odgovorno lice firme „Forma in“ iz Arilja i S.B. (1961), odgovorno lice inženjerske agencije „Prometej“ iz Arilja, navodi se u saopštenju MUP.

Kako se sumnja, S. D. je u toku 2017. godine, suprotno Zakonu o javnim nabavkama, raspisao narudžbenice do 500.000 dinara, iako je vrednost poslova koji se odnose na projektovanje vodotokova i uređenja gradskog građevinskog zemljišta u 2017. godini iznosila ukupno 10.162.000 dinara, što spada u javnu nabavku velike vrednosti.

Sumnja se da je on, pomoću J. P., D. Đ. i 31-godišnjakinjom zaposlenom u Komisiji za javne nabavke, koji su sačinjavali fiktivne uporedne analize ponuda od dobavljača radi izbora najpovoljnijih ponuđača, zaključio ukupno 25 ugovora sa tri firme za projektovanje u vlasništvu T. B., D. R. B. i S. B. kojima je plaćen avans i omogućeno da ostvare protivpravnu imovinsku korist od 3.599.000 dinara za ugovorene projekte koji nisu urađeni i dostavljeni naručiocu koji je oštećen za navedeni iznos.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu, dok će protiv 31-godišnjakinje biti podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je učinila krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar