Kovid potvrda pasos
Ilustracija Foto:Denis LOVROVIC / AFP / Profimedia

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u Novom Sadu, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili su tri osobe osumnjičene da su vršile malverzacije u vezi sa potvrdama o vakcinisanju protiv virusa kovid 19.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja policija je uhapsila doktorku u jednom Domu zdravlja D.P.U. (42) i S.A. (42), dok se M. B. (31) tereti za krivično delo falsifikovanje isprave.

Kako se sumnja, D. P. U. je, iskoristivši svoja ovlašćenja, za više osoba sačinila potvrde o vakcinaciji protiv virusa kovid 19, lažno prikazujući da su se te osobe vakcinisale, iako to nisu učinile.

Osumnjičeni S. A. i tridesetsedmogodišnja ženska osoba za kojom se traga su, kako se sumnja, dostavljali D. P. U. lične podatke za sebe, osumnjičenog M. B. i druga lica, da bi od nje za novčanu nadoknadu dobili potvrde o izvršenoj imunizaciji, iako su znali da su te potvrde lažne.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO: Ovako su uhapšeni otmičari „kavčanina“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar