Ilustracija Foto: Mup Srbije

U kragujevačkom restoranu ‘’Oranica’’, noćas je prilikom inspekcijske kontrole poštovanja protivepidemijskih mera, došlo do incidenta, posle koga je uhapšeno šest osoba, među kojima i J.M. vlasnik restorana, saznaje Nova.rs od izvora koji je prisustvovao tom događaju. U toku noći, komunalna i sanitarna inspekcija i komunalna milicija, kontrolisale su rad više ugostiteljskih objekata za koje su imali prijavu da rade mimo dozvoljenog vremena i da je u njima veliki broj gostiju.

Prema našim saznanjima, komunalne inspekcijske službe su prema prijavi koju su dobili, u restoranu „Oranica“ oko 22 sata, zatekle više od sto gostiju. U združenoj akciji inspekcijskih službi, vlasniku objekta je izrečen prekršajni nalog, a kako saznajemo, organizatori slavlja odbili su da isprazne lokal, posle čega su na teren izašli pripadnici Policijske uprave u Kragujevcu.

Nezvanično saznajemo da su se organizatori privatne proslave prema policiji ‘’drsko ponašali’’, vređali policijske službenike i odbili da daju lične isprave. Kragujevačka policija je zbog takvog ponašanja, privela šest osoba, među kojima su vlasnik restorana J.M. i jedan poznati kragujevački biznismen. Protiv njih su, nezvanično saznajemo, podnete prekršajne prijave zbog drskog ponašanja i vređanja službenih lica. Oni su u toku noći privedeni u policijsku ispostavu i određeno im je zadržavanje do dovođenja kod nadležnog Prekršajnog suda u Kragujevcu.

U restoranu ‘’Oranica’’ našem portalu je potvrđeno da je noćas došlo do incidenta i hapšenja nekoliko osoba, među kojima je i vlasnik restorana J.M. Kako nam je pojašnjeno, u objektu je bila organizovana privatna proslava, koju je zbog jendog porodičnog događaja, za svoje prijatelje organizovao vlasnik ‘’Oranice’’.

U kontroli izrečeno više prekršajnih mera

Tokom noći u Kragujevcu je kontrolisano više objekata, za koje su komunlana i sanitarna inspekcija i
komunalna milicija imale prijavu da rade posle dozvoljenog radnog vremena, koje je zbog vanredne situacije do 21 sat. Prema saznanjima portala Nova.rs, prekršaj je evidentiran u šest poznatih restorana i kafića, a republička sanitarna inspekcija će, nezvanično saznajemo, doneti mere koje će biti primenjene u ovim prekršajima.

Podsetimo, kragujevački ugostitelji, članovi Udruženja ugostitelja u osnivanju, u petak 16.oktobra protestovali su ispred Gradske uprave i od gradskih zvaničnika zahtevali da im se, tokom vanredne situacije dozvoli rad do 23 sata. Komandant kriznog štaba i gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić, obećao je da će se u Vladi Srbije založiti za duže radno vreme kafića i istovremeno najavio rigoroznije kontrole i sankcionisanje svih ugostiteljskih objekata koji budu kršili protivepidemijske mere.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare