Foto: N1

Zbog akcidenta u Pančevu uhapšen je vlasnik firme "Saga", kao i vozač cisterne iz koje je sinoć došlo do curenja amonijaka u pančevačkom naselju Topola.

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je u saradnji sa PU Pančevo uhapsilo S.K. (33) i N.B.(36), obojica iz Pančeva zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela izazivanje opšte opasnosti i oštećenje životne sredine jer su S.K. kao vlasnik i odgovorno lice firme „Saga“ i N.B. kao vozač cisterne na kojoj je došlo do curenja amonijaka izazvali opasnost za živote ljudi usled odvrtanja ventila na cisterni, zbog čega je 15 osoba hospitalizovano u OB Pančevo.

Pročitajte još:

Dežurna zamenica OJT Pančevo je nakon izvršenog uviđaja na kojem su prisustvovali Pokrajinski i Republički inspektor za zaštitu životne sredine, Republički inspektor za transport opasnog tereta, inspektorka zaštite na radu, Policijska uprava u Pančevu i dežurna zamenica OJT Pančevo i utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih za kritični događaj naložila da se prema S.K. i N.B. odredi zadržavanje u trajanju od 48 časova, da se uz krivičnu prijavu privedu i saslušaju u svojstvu osumnjičenih.

BONUS VIDEO: Kod Pirota počelo uklanjanje cisterni sa amonijakom