Foto: N1

Policija je privela muškarca koji je snimljen u utorak, 3. marta kako pipka putnicu u autobusu na liniji Beograd - Mladenovac.

Podsetimo, putnica koja je snimak napravila, rekla je da su svi videli šta se dešava, ali da niko nije hteo da reaguje. Pošto je izostala podrška ostalih putnika, kod Malog Požarevca, devojka je naterala napasnika da izađe iz autobusa zapretivši mu da će pozvati policiju.

Po zahtevu Osnovnog javnog tužilaštva u Mladenovcu, koji je upućen odmah nakon upoznavanja sa sadržinom objavljenog članka, dana 4.marta, kojim je naloženo da se utvrde sve okolnosti događaja i identifikacija osumnjičenog, Ministarstvo unutrašnjih poslova, policijska stanica u Sopotu je postupila po nalogu ovog tužilaštva i identifikovala osumnjičenog i oštećeno lice.

Po nalogu tužilaštva, osumnjičeni Z. C. je večeras oko 19.30 časova pronađen i uhapšen i određeno mu je zadržavanje u trajanju od 48 časova, u kom roku će sa krivičnom prijavom zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje iz člana 182.st.1 Krivičnog zakonika biti priveden na saslušanje u tužilaštvo. Za krivično delo nedozvoljena polna radnja iz Člana 182 KZ, u slučaju da je žrtva (oštećena) punoletna osoba, kao što je ovde slučaj, zaprećeno je novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine. U slučaju Člana 182a, krivičnog dela polno uznemiravanje, mogao bi da bude kažnjen novčano ili zatvorskom kaznom u trajanju od šest meseci.