U poslednjoj velikoj akciji policajaca iz Četvrtog odeljenja beogradske policije, na čijem je čelu inspektor Slobodan Milenković zvani Mali Senta, a koji je razotkrio najveću narko plantažu u državi zvanu Jovanjica, uhapšen je N. V. (41) zbog sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Inspektori Četvrtog odeljenja su u Ostružnici, prilikom pretresa porodične kuće u kojoj je osumnjičeni boravio, i pomoćnih prostorija, pronašla ručnu bombu i elektronsku vagicu sa tragovima heroina, kao i oko 22.000 evra i 8.000 dinara.

Pregledom pomoćnih prostorija koje je koristio i okoline, policijski službenici pronašli su u paketima oko dva kilograma heroina i oko 200 grama kokaina. Takođe, u neposrednoj blizini kuće u kojoj je osumnjičeni boravio policija je pronašla i oko pola kilograma heroina koji je, kako se sumnja, N. V. nameravao da proda.

Slobodan Milenković Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

O ovoj akciji, danas popodne je izvestio MUP, ali iz nekog razloga, u saopštenju nije bilo navedeno ko je realizovao akciju hapšenja i zaplene droge. Inspektor Milenković, kao i inspektori njegovog odeljenja su još od kraja 2019. u nemilosti vlasti zbog razotkrivanja Jovanjice. Poslanici opozicije su u Skupštini javno upozorili da aktuelni ministar policije priprema smenu Milenkovića, koju navodno planira da izvede pod okriljem nove sistematizacije rada.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

***

BONUS VIDEO: Hapšenje kosovskih specijalaca u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare