Foto: Promo

Kragujevačka policija uhapsila je jednu osobu za koju se osnovano sumnja da je učestvovala u obijanju kafića i krađi dve kutije sa novcem za lečenje malog Gavrila koji boluje od Spinalne mišićne atrofije. Ova besramna krađa dogodila se 14.marta, a informaciju o hapšenju, za Nova.rs, potvrdio je vlasnik obijenog kafića i porodični prijatelj Gavrilovih roditelja, Goran Slavković.

Srpska javnost bila je ušasnuta i zgrožena nehumanim činom i krađom donatorskih kutija sa prilozima građana za lečenje šestomesečnog Gavrila, kome je za terapiju u inostranstvu potrebno 2,5 miliona evra.

Vlasnik obijenog kafića, izjavio je za naš portal da će hapšenjem  lopova koji su se drznuli da ukradu novac od bolesnog deteta, pravda biti zadovoljena. On je ispričao da su u krađi učestvovale tri osobe i nada se da će i ostala dvojica lopova ubrzo biti uhapšena.

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

’’Video sam snimak obijanja kafića. Ne vide im se lica, ali se jasno vidi kako jedan lopov drugom dodaje pajser i  obijaju ulazna vrata. Bilo im je potrebno svega 30 sekundi da razvale vrata, udju unutra i iznesu kutije’’, priča on i dodaje da se na snimku vidi kako ’’verzirano i bez straha’’ izvlače novac iz kutija.

’’Spustili su kutije uz ogradu pored susednog lokala,  na samo pet metara od kafića. Pocepali su ih i počeli da vade novac, a onda se udaljili. Dok sam to gledao obuzeo me je bes, jer ne mogu da verujem kakv to čovek može da bude, kad je u stanju da krade novac za lečenje deteta’’, ogorčen je Goran ovim gnusnim činom i dodaje da veliku zahvalnost duguje  policiji koja je uhvatila jednog od počinilaca.

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

On se nada da će biti uhapšeni svi koji su učestvovali u krađi, kao i da će zbog ovog krivičnog dela dobiti adekvatne kazne.

Prema njegovoj proceni, u kutijama je bilo oko 15.000 dinara.

Za Gavrilovu pobedu – budimo humani

Šestomesečni Gavrilo Đurđević iz okoline Kragujevca boluje od Spinalne mišićne atrofije, a za gensku terapiju najskupljim lekom Zolgensma, potrebno mu je 2,5 miliona evra.

Foto: Instagram/zagavrilovupobedu

Građani cele Srbije učestvuju u humanitarnoj kampanji za Gavrilovo lečenje, a novac se prikuplja preko direktnih uplata na humanitarne račune, putem bazara, licitacija, donatoskih kutija i SMS porukama preko Fondacije Budi human.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar