Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Poreskom policijom, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca, saopštio je MUP.

Osumnjičeni N. J. (27) odgovorno lice PD „Healt Gym 2021“ iz Prokuplja kao zajmoprimalac, i osumnjičeni P. Ž. (30) kao zajmodavac, koji se tereti da je u pomaganju izvršio krivično delo, su u decembru 2020. godine zaključili fiktivni ugovor o zajmu novca overen kod javnog beležnika, iako su obojica znali da faktički nije izvršena primopredaja novca i da je ovakav ugovor potreban osumnjičenom N. J. kako bi novac stečen kriminalnom delatnošću plasirao u legalne novčane tokove.

N. J. se sumnjiči da je izvršio konverziju gotovog novca u ukupnom iznosu od 9.346.792 dinara, ulažući ga u imovinu privrednog društva „Healt Gym 2021“ koje je osnovao u aprilu 2021. godine, u nameri da prikrije i lažno prikaže nezakonito poreklo imovine.

Kako se sumnja, deo novca, 60.000 evra je uplatio na svoj štedni račun koristeći pomenuti fiktivni ugovor o zajmu kao dokaz o poreklu imovine – gotovog novca, nakon čega je kao odgovorno lice privrednog društva „Healt Gym 2021“ podigao kredit u iznosu od 60.000 evra, koristeći novac sa štednog računa kao garantni depozit.

Takođe, osumnjičeni je sa svog štednog računa, u više navrata, uplaćivao novac u „Healt Gym 2021“ u ukupnom iznosu od 2.292.520 dinara.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi N. J. kao i pretresom teretane „Healt Gym 2021“, pronađeno je i privremeno oduzeto 1.140 evra, 100 švajcarskih franaka, četiri mobilna telefona, automobil „mercedes“, ručni sat
„roleks“ kao i kompletna oprema.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO: Hapšenje dilera u Subotici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar