Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Istražitelji policijske stanice Esklin, u oblasti Monti u Rimu, u saradnji sa pravosudnim organima, nakon pažljivog uviđaja, odredili zadžavanje 45-ogodišnjeg državljania Srbije koji se sumnjiči za dve teške krađe.

Kako prenosi rimski portal „RomaToday„, državljanin Sbije osumnjičen je za krađu koja se dogodila 14. septembra u smeštajnom objektu Via de Ciancaleoni u centru Rima, kao i krađu u stanu koja se dogodila 30. jula.

Pročitajte još:

Lopov akrobata, kako su ga nazvali italijanski mediji, ulazi u domove i hotele sa prozora i balkona. Predstavlja pravi strah, posebno za neke turiste koji posećuju prestonicu, a koji su odseli u pansionskim sobama u Montiju. Prema pisanjima ovog medija lopov se izvlačio sa gotovinom, lančićima i zlatnim minđušama, kao i naočarima za sunce, opremom za sunce i hi-tech opremom.

Lopov akrobata u Montiju

Identifikacija lopova izvršena je zahvaljujući odličnoj rezoluciji slika sistema video nadzora u okolini. U krađi od 14. septembra vidimo čoveka koji se penje nekoliko metara po hotelu pokazujući posebnu veštinu i spretnost ulaskom u pomenuti hotel.

Pokušaj provale u kuću

U krađi 30. jula, međutim, stranac je viđen kako se penje preko ulaznih vrata zgrade odakle uspeva da dođe do prozora na prvom spratu i uđe unutra. Međutim, iznenađen vlasnikom, čovek je ubrzo nakon toga skočio kroz prozor i pobegao.

Lopov, prepoznat od strane istražitelja policijske stanice Eskvilin, na kraju je uhapšen zahvaljujući snimcima nadzornih kamera. Nosio je iste cipele koje su ovekovečene snimcima video nadzora u vreme krađe 14. septembra. Hapšenje je potvrdilo pravosuđe.

 

 

****

BONUS VIDEO: Najsmrtonosniji egzekutor kavačkog klana Ko su uhapšene ubice vođe škaljaraca

Komentari

Svi komentari (0)