Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

U Smederevu je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u tom gradu, uhapšen nekadašnji dugogodišnji šef Odseka za suzbijanje privrednog kriminala u smederevskoj PU i Z.B. Kako je večeras saopštilo tužilaštvo, pored njega, slobode je lišen i P.L.

Kako se navodi u saopštenju, Z.B. je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo iznuda, a P.L. iz Smedereva, zbog sumnje da je izvršio krivično delo iznuda u pomaganju.

„Na osnovu izvršenih provera u predistražnom postupku, kao rezultat intenzivne saradnje Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, Sektora unutrašnje kontrole i Policijske uprave u Smederevu, utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni Z.B., tokom 2019. i 2020. godine, pretnjama prinudio oštećeno lice, vlasnika stana u Smederevu, da zaključi ugovor o prodaji stana po ceni znatno nižoj od tržišne, u čemu mu je sa umišljajem pomogao osumnjičeni P.L. na koji način je pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko 1.500.000 dinara“, navelo je Više javno tužilaštvo u Smederevu.

Osumnjičeni Z.B. i P.L. će uz krivičnu prijavu biti privedeni u Više javno tužilaštvo u Smederevu, radi saslušanja.

Inače, uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati.

BONUS VIDEO – Akcija MUP – zaplena droge i hapšenje

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar