Foto: MUP Srbije/Video

Bivši direktor komunalnog preduzeća "Izvor" iz Šajkaša Dušan Đurić uhapšen je danas zbog sumnje da je zloupotrebio položaj i pribavio sebi više od 285.000 evra, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako saznaje Krik, uhapšeni Đurić bio je do novembra 2020. godine direktor firme „Izvor“ iz Šajkaša koja se bavi skupljanjem, prečišćavanjem i distribucijom vode, a čiji je osnivač mesna zajednica.

On je danas uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio položaj odgovornog lica i prekoračio ovlašćenja i tako pribavio sebi više od 285.000 evra (33,7 miliona dinara), piše u saopštenju.

Sumnja se da je od 2016. do 2020. godine Đurić uzimao novac iz blagajne firme i trošio ga za svoje potrebe, potpisivao naloge za isplatu, a zatim prilagao gotovinske račune stovarišta građevinskog materijala za robu koja nikada nije kupljena za „Izvor“. Takođe je prilagao i račune benzinskih stanica, bez validne prateće dokumentacije, odnosno, radnih i putnih naloga.

Đurić će biti saslušan u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Osim što je bio direktor u „Izvoru“, Đurić je i dalje zastupnik sportskog saveza opštine Titel, vlasnik novosadske firme „Zeneks“, a ranije je bio i registrovan kao autoprevoznik.

BONUS VIDEO: Dve godine od hapšenja, uzbunjivač Aleksandar Obradović zaboravljen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare