Foto:Privatna arhiva

Vatrogasne ekipe iz Nove Varoši i Priboja sa šest vatrogasaca i tri vatrogasna vozila, ugasile su buktinju koja je zahvatila etno selo "Vraneša" kod Nove Varoši, u toku je dogašenja. Povređenih nema a u vatri je izgoreo središnji objekat, restoran koji je počeo goreti od središnjeg dela gde se nalazilo ložište, ostali objekti nisu goreli.

Kako od očevidaca nezvanično saznaje portal Nova.rs, prvo je krenuo da gori odžak, a požar se zatim širio munjevitom brzinom. Borovina od koje su sagrađeni objekti gorela je kao u sred leta iako je na krovovima više od 30 centimetara snega. U požaru na svi sreću niko nije povređen a na licu mesta, pored vatrogasnih, nalaze se i vozila policije i Hitne pomoći.

Foto:Privatna arhiva

Problem je, prema nezvaničnim informacijama, najverovatnije nastao zbog začepljenja u odžaku jer ovo etno selo nije bilo u funkciji više od deset godina. „Vraneša“ je ranije bila u vlasništvu jednog slovenačkog državljanina a krajem prošle godine dobilo je nove vlasnike koji su ga 18.decembra zvanično pustili u rad. Čitav kompleks uređen i pripremljen za goste ali se po svemu sudeći niko nije setio odžaka i godina koje su urušile njegovu funkcionalnost.

Bez obzira na brzinu intervencije vatrogasnih ekipa, šanse da se požar na restoranu ugasi bile su minorne, jer kako kažu meštani, luč to jeste borovina gori takvom snagom da ni vatrogasni helikopter ne bi pomogao.

Etno selo „Vraneša“ nalazi se 15-20 km od Nove Varoši, par kilometara od skretanja sa magistralnog puta od Kokinog Broda ka Pribojskoj Banji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare