Foto:Miljana Isailović/Nova.rs; privatna arhiva

Udruženje turističkih vodiča Srbije iz Niša se emotivnom porukom oprostilo od Nine Nićiforović, koja je poginula u nedelju prilikom prevrtanja autobusa kod Leskovca. Nina je bila turistički vodič i stradala je na licu mesta.

„Rano jutros ugašen je jedan mladi život koleginice, dok je radila kao vodič, u autobusu koji je vraćao turiste iz grčkih letovališta. Ovakve rečenice samo u najgorim snovima i mislima možemo da zamislimo, ali se pojave i postanu strašna stvarnost. Decenijama unazad se zna kada su u špicu sezone crveni datumi, kada očekujemo najveće gužve, kada će biti čekanja na granicama. Ali ne znamo kako će na to odgovoriti pogranične službe, koliko ćemo morati da budemo strpljivi i kako ćemo proći. Prošle noći su čekali od 7 do 9 sati na granicama! Vozači, koje je ove sezone, kao nikada pre, teško pronaći da rade i voze zajedno sa vodičima dele taj čemer beskonačnih kolona vozila i autobusa. I tragedija se desila. Nadamo se da će svi povređeni biti dobro. Porodici poginule koleginice šaljemo iskreno saučešće. Da se više nikada ne ponovi. Laka joj zemlja“, navodi se u objavi.

Podsetimo, stravična nesreća dogodila se u nedelju u pet sati ujutru, kada je došlo do prevrtanja autobusa koji se vraćao iz Grčke. Ranije danas oglasila se policija koja je saopštila da je uhapšen Mile Ž., vozač autobusa.

Prilikom prevrtanja autobusa povređeno je više od 30 osoba, a kako su ranije danas saopštili iz niškog UKC, jedna osoba je zadržana na lečenju. Reč je o putniku koji je bio podvrgnut operaciji.

BONUS VIDEO: Snimak s lica mesta nakon prevrtanja autobusa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar