Foto: Facebook/Igor Vaclavic

Žena Davida Fabrija (52), za čije se ubistvo 2017. godine sumnjiči Igor Vaclavić, rodom iz Srbije, tužila je državu Italiju, jer je smatra odgovornom za ovaj zločin.

Kako prenose mediji, udovica Davida Fabrija, inače prve žrtve Igora Vaclavića, koji je rodom iz Suboticei  koji je javnosti poznat i kao „Igor Rus“, „Igor Srbin“ i Norbert Feher, tužila je državu Italiju, jer nije učinila ništa kako bi sprečila zločin. Supruga ubijenog Fabrija navela je u tužbi protiv Italije „da je Vaclavić u momentu ubistva njenog muža bio poznat policiji i robijao više puta, a zbog toga nije bio proteran iz Italije“.

„On je od 2007. godine, kada je izašao iz zatvora, do 2015. počinio više krađa, pljački i pokušaj ubistva. Nakon jednog izlaska iz zatvora bio je u centru za identifikaciju i proterivanje, ali je tada smislio lažno ime i predstavio se kao državljanin Rusije, iako ta zemlja nikada nije potvrdila da je on njihov državljanin. Tako je, umesto da bude proteran, ostao u Italiji do 1. aprila 2017, kada je u baru ubio Davida Fabrija. Da je na vreme bio proteran iz Italije, zločin bi bio sprečen“, navodi se u tužbi i dodaje „da je u ovom slučaju postojala nepažnja države“.

Podsetimo, Igor Vaclavić javnosti je postao poznat aprila 2017., kada je kod Bolonje u Italiji ubio barmena Davida Fabrija (52). Nakon ubistva je pobegao u šumu, gde je ubio čuvara Valerija Verija, a njegovog kolegu Marka Ravalja teško ranio. Posle serije zločina uspeo je da pobegne u Španiju, gde je i uhapšen 15. decembra 2017. Za zločine u Italiji osuđen je na doživotnu robiju, a na istu kaznu nedavno je osuđen i u Španiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar