Foto: Facebook/Privatna arhiva

Podgoričanin Marjan Vujačić (35) negirao je danas u Višem sudu u Vranju da je po nalogu ubio Jugoslava Cvetanovića (31), rođenog brata Saše Cvetanovića zvanog Pit Bul, koji je pravosnažno osuđen zbog ubistva Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića.

Vujačić, koji se tereti da je u noći između 26. i 27. septembra 2017. na ulazu u haustor zgrade „Lepa Brena“ u Vranju likvidirao Cvetanovića, izjavio je da mu je ceo ovaj zločin namešten i da sa njim nema nikakve veze.

„Moj branjenik je negirao krivicu, rekao je da nije kriv i da mu je ceo ovaj slučaj namešten. Ispričao je da je samo jednom u životu bio u Vranju i to ne u trenutku kada se zločin dogodio. On je prilikom iznošenja odbrane ispričao sve o torturi koji je preživeo u policiji, odnosno nakon što je uhapšen u Novom Sadu, kada mu je čak dva puta uziman DNK nalaza“, rekao je za naš portal Borivoje Borović, advokat optuženog Podgoričanina.

Foto: Medija centar Beograd

Inače, kao svedok na pretresu je ispitan i brat ubijenog Saša Cvetanović, koji je oštećen u ovom postupku , a koji je nedavno pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića 2013. godine u centru Beograda. Sumnja se da je Cvetanovićev brat ubijen iz krvne osvete, upravo zbog likvidacije Nikole Bojovića.

„Nije mi jasno kako su mi brata ubili, pošto je imao policijsku zaštitu“, rekao je Cvetanović u svom iskazu.

Ubrzo nakon njegovog svedočenja, predloženo je da se u ovom slučaju ispitaju policajci koji su bili u timu zaštite ubijenog Jugoslava. Naredni pretres u ovom postupku zakazan je za 23. april.

Podsetimo, Marjan Vujačić uhapšen je jula prošle godine u Novom Sadu zbog sumnje da je posedovao falsifikovane isprave na ime Miloš Begović. Ubrzo nakon hapšenja saopšteno je da Vujačić osumnjičeni za ubistvo Jugoslava Cvetanovića, zbog čega je protiv njega podignuta optužnica, ali i da se sumnjiči za još tri likvidacije, dve u Crnoj Gori i jednu u Holandiji.

 

Čestitao Luki Bojoviću

Inače, oštećeni Saša Cvetanović se ubrzo nakon vesti o ubistvu brata oglasio na suđenju u postupku za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. godine, a koje se vodilo u Specijalnom sudu u Beogradu. Cvetanović, koji je u ovom postupku označen kao pripadnik kriminalne grupe pokojnog Slobodana Šaranovića i direktni izvršilac likvidacije Nikole Bojovića, izjavio je tokom pretresa da je Luka Bojovića odgovoran za Jugoslavovu smrt.

„Luki Bojoviću čestitam što mi je ubio brata“, rekao je tada Cvetanović i dodao da upozoravao ranije sud da što pre pozove na saslušanje njegovog brata, odnosno, kako je rekao, „dok je još živ“.