Blažo Đurovic Foto:Privatna arhiva

Suđenje dvojici optuženih za ubistvo Blaža Ðurovića (39) 10. marta 2018. godine na Dušanovcu, nastavljeno je danas pred Višim sudom u Beogradu ispitivanjem predstavnice Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku MUP-a Srbije.

Ona saslušana u vezi sa sastavljanjem elektroferograma, nakon čega je odbrana optuženih, Darka Veskovića i Nemanje Ivanova za nju imala niz pitanja, negodujući što odbrani i pored brojnih zahteva, nije dostavljen DNK profil i elektroferogram u elektronskom obliku, koji je radio NKCF za obojicu optuženih.

Predstavnica NKCF je objasnila da se, prema pravilima NKCF, takva dokumenta ne dostavljaju elektronskim putem, zbog čega je odbrana negodovala.

Suđenje se nastavlja sutra kada bi trebalo da bude saslušan veštak za DNK profile Dušan Keckarević.

Za ubistvo Ðrurovića optuženi su Nemanja Ivanov i Darko Vesković i obojica se nalaze u pritvoru oko dve i po godine.

Obojica negiraju krivicu i povezanost za ubistvom Ðurovića.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projktila iz automobila ubili Ðurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Mediji su preneli da je Ðurović ubijen ispred kuće rođenog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar