Foto: Profimedia.rs

U mestu Veliko Središte u okolini Vršca dogodila se stravična tragedija, kada je muškarac J. N. (64), kako se sumnja, najpre ubio svoju bivšu ženu V. N. (54), a zatim zapalio kuću i izvršio samoubistvo.

Kada su vatrogasci stigli na mesto požara i počeli da gase vatru, proverom prostorija, na različitim stranama kuće, pronašli su dva beživotna tela.

Muškarac je prvo nožem ubio ženu, zatim zapalio kuću koja je izogrela, a onda izvršio samoubistvo vešanjem.

O tragediji u Velikom Središtu se oglasilo i Više javno tužilaštvo u Pančevu.

Foto: Marko Radonjić/Nova.rs

„Više javno tužilaštvo u Pančevu postupa povodom događaja od dana 26.12.2019. godine oko 23 časa u Velikom Središtu kada su u kući u ul. Vinogradarskoj br. 72, pronađena beživotna tela jednog lica ženskog pola indentifikovanog kao V.N. (rođena 1965. godine), državljanka Republike Rumunije sa odobrenim trajnim boravkom na gore navedenoj adresi i jednog lica muškog pola identifikovanog kao J.N. (rođen 1955. godine) sa poslednjim prebivalištem na gore navedenoj adresi. U konkretnom slučaju utvrđeno je da su lica bila bivši supružnici čiji je brak razveden u novembru 2019. godine, a koji su nakon razvoda braka nastavili da žive u istom domaćinstvu“, saopšteno je iz VJT u Pančevu.

Na licu mesta izvršen je uviđaj od strane zamenika Višeg javnog tužioca u Pančevu i policijskih službenika PS Vršac kojom prilikom je utvrđeno da je deo kuće bio zahvaćen požarom.

U okviru predistražnog postupka naređena je sudsko – medicinska obdukcija beživotnih tela radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti čiji se rezultati očekuju, a preduzimaju se i druge operativne radnje od značaja za razjašnjenje okolnosti smrti V.N. i J.N.