Foto: Facebook

Pripremno ročište u slučaju ubistva penzionerke Majde Garović (80) juna prošle godine, a za koje se tereti Jelena Špagović (26), ćerka političara i ultradesničara Saše Dujovića, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu, jer se nije pojavio advokat optužene.

Špagovićeva je u sud sprovedena iz pritvora u kome se nalazi od jula prošle godine, a na današnjem suđenju nije se pojavio njen advokat, zbog čega je pripremno ročište odloženo.

Na današnjem ročištu nije se pojavio ni otac optužene Saša Dujović, inače bivši poslanik i nekadašnji visoki funkcioner Srpske desnice.

Inače, optužnicu protiv Špagoviće podiglo je Više javno tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, ali ju je beogradsko preuzelo na zastupanje.

Foto: Facebook

Podsetimo, Špagovićevoj se sudi za ubistvo starice Majde Garović, a za ceo zločin saznalo se 20. juna prošle godine, nakon što je u kontejneru u Dunavskoj ulici u Krčedinu pronađeno njeno ugljenisano telo.

Tokom istrage ustanovljeno je da su se Špagovićeva i ubijena starica poznavale i družile, a sumnja se da je motiv zločina bio dug od 2.500 evra, koje je optužena imala prema Garovićevoj. Pretpostavlja se da optužena staricu namamila tog dana rečima da hoće da joj vrati novac, a potom je ubila i bacila u kontejner njeno telo. Sumnja se da je kontejner potom zapalila kako bi prikrila tragove.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar