Foto: N1

Motiv ubistva Aćima Stevanovića (91), čije je unakaženo telo pronađeno u ponedeljak u njegovoj kući u Valjevu, još uvek nije poznat, a po svemu sudeći, sumnja se da je starac sam pustio napadača u svoj dom. Kako pišu beogradski mediji, ulazna vrata žrtvine kuće bila su otključana u trenutku pronalaska tela, a kako nisu odnete drogecenosti i novac iz njegove kuće, isključuje se da je motiv ubistva bila pljačka.

Zločin se dogodio u valjevskom prigradskom Novom naselju, a telo starca pronađeno je u hodniku kuće sa brojnim povredama po telu i glavi. Stevanovića je, bez svesti, zatekao komšija koji je odmah alarmirao policiju i prijavio slučaj.

Kako prenose mediji, pomenuti komšija je u policiji ispričao da su vrata bila otključana, a kako nije bilo tragova provale, pretpostavlja se da je Stevanović poznavao svog napadača. Takođe, ni manja količina novca koja je bila u kući nije odneta, te zasad motiv ovog zločina nije poznat.

Iako se najpre sumnjalo da je reč o prirodnoj smrti, odnosno da je starac pao u hodniku, nakon obdukcije utvrđeno je da je zapravo reč o ubistvu. Policija i tužilaštvo intezivno rade na rasvetljavanju ovog slučaja.